Sinnikäs HPK kaatui pudotuspelien avauksessa
Julkaistu: 23.02.2019 00.00

Oulun Kärppien pudotuspeliurakka käynnistyi tänään lauantaina. Puolivälierävastus HPK saapui haastamaan hallitsevan mestarin Raksilaan ja piti ottelun päätöserän puoliväliin asti jännittävänä. Kärpät oli lopulta selkeästi parempi maalein 5-0 (1-0, 1-0, 3-0).

Avauserä alkoi Kärpiltä odotetun vahvasti. Jokainen ketju pystyi luomaan tilanteita hämeenlinnalaisten maalin edessä, ja ainoastaan HPK:n hyvä maalivahtipeli ja sinnikäs puolustus pitivät lukemat tasaisena. Erässä nähtiin maali, kun Ella Välinkangas voitti aloituksen hyökkäyspäässä ja syötti pelivälineen Jasmin Hulanmäelle. Hyökkääjä otti kiekon haltuunsa, leikkasi keskelle ja laukoi kiekon verkkoon.

Toisessa erässä HPK pystyi pelottelemaan oululaisia satunnaisilla hyökkäyksillään. Maalissa torjunut Johanna Oksman ei kuitenkaan säikkynyt, vaan peitti laukaukset yksi toisensa jälkeen. Parhaat maalipaikat syntyivät jälleen Kärppien kautta, kun kotijoukkue pääsi pelaamaan muutamaan otteeseen ylivoimaa. Valitettavasti erikoistilanteet eivät tuottaneet tulosta.

Päätöserään lähdettiin kuitenkin 2-0-lukemissa, kun toisen erän lopulla oli Välikankaan vuoro tyylitellä maali. Välikangas sai kiekon maalin takaa ja laukoi sen voimalla etukulmasta pussiin.

Päätöserässä HPK pystyi vielä hetken aikaa roikkumaan kärppänaisten kyydissä, mutta erän puolivälissä nähty Saila Saaren maali päätti vieraiden kiriaikeet. Saaren osuman jälkeen syntyi vielä kaksi maalia. Nelli Salomäen osumassa oli tuuria mukana, kun hyökkääjän maalin takaa lähtenyt syöttö kimposi maalivahdin luistimista reppuun. Hetken kuluttua Saari irtosi läpiajoon ja laukoi loppulukemiksi 5-0.

Maalivahti Oksman tarvitsi nollapeliinsä 20 torjuntaa. Vastakkaisessa päädyssä venynyt Salla Sivula työllistyi peräti 78 kudin verran, joista ensimmäiset 38 tulivat jo avauserässä.

Kärppien parhaaksi pelaajaksi valittiin Alexia Remes, joka keräsi itselleen kaksi syöttöpistettä ja oli läpi ottelun kivenkova puolustuspäädyssä.

Näin Kärpät vei ottelusarjan ensimmäisen pelin. Paikka välierissä vaatii kolme voittoa. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat huomenna Hämeenlinnassa, ja Oulussa pelaillaan jälleen keskiviikkona. Huominen matsi alkaa kello 16:30 ja on katsottavissa Ruutu Plus -palvelusta.