Kärpät kylvetti Ilveksen runkosarjan päätöspelissä 9-0
Julkaistu: 03.02.2019 00.00

Kärppien runkosarja päättyi tänään sunnuntaina todelliseen jymypaukkuun, kun oululaiset kaatoivat Tampereella kestomenestyjä Ilveksen maalein 0-9 (0-3, 0-4, 0-2).

Ottelu oli ehtinyt vanheta vasta kymmenen sekuntia, kun kapteeni Isa Rahunen ällistytti yleisöä ja pujotteli itsensä maalintekoon. Taitava viimeistely löi Kärpille alkutahdit ensiluokkaiselle esitykselle. Toinen osuma nähtiin noin kuuden minuutin jälkeen, kun Jonna Yli-Mäenpää löi maalin edestä irtokiekon sisään. Saija Tarkki lisäsi maalillaan taukolukemiksi 3-0.

Toisessa erässä Ilves ei onnistunut kääntämään kurssiaan. Kärppien pelaaminen oli vapautunutta ja laadukasta, eikä Ilvekselle jäänyt mahdollisuuksia iskeä takaisin. Toisen erän maaleista vastasivat Niina Mäkinen, Tarkki ja kahdesti Suvi Käyhkö.

Viimeiseen erään Kärpät ei lähtenyt rentoutumaan, vaan haki lisäosumia ahkerasti. Nelli Salomäki siirsi Kärpät jo 8-0-johtoon päätöserän alussa, ja ottelun viimeisellä minuutilla Käyhkö viimeisteli hattutemppunsa Kärppien pelatessa alivoimalla. Näin ollen Kärpät vei runkosarjan viimeisen ottelunsa maalein 9-0.

Vaikka murskalukemat ovat näiden kahden joukkueen kohtaamisissa harvinainen ilmiö, vielä harvinaisempaa on nollata Ilves sen kotiluolassa. Uskomattoman suorituksen johdosta pelin parhaaksi valittiin Kärppien maalivahti Johanna Oksman, joka pysäytti Ilveksen kaikki 30 laukausta.

Näyttävä voitto antaa Kärpille valtavasti itseluottamusta alkaviin pudotuspeleihin. Kärpät turvasi sunnuntaina runkosarjan kolmannen sijan ja kohtaa näin ollen puolivälierissä alemman jatkosarjan voittaneen HPK:n. Jos Kärpät kaataa hämeenlinnalaiset, se pelaa Ilvestä vastaan välierävaiheessa.