Blues oli tänään vahvempi
Julkaistu: 02.02.2019 00.00

Oulun Kärppien runkosarjaa on enää yksi ottelu pelaamatta, kun lauantaina joukkue taisteli kolmesta pisteestä Espoon Bluesin kanssa. Tapiolan jäähallissa käyty kamppailu sisälsi useita käänteitä, ja lopulta kotijoukkue onnistui kaatamaan hallitsevan mestarin maalein 5-2.

Ensimmäinen erä oli Kärpiltä vahva, vaikka maaliverkko heiluikin vain kertaalleen. Vieraat painostivat espoolaisten maalin edessä ahkerasti, ja palkinto saatiin ajassa 10:19, kun Kärpät pelasi ylivoimalla. Saija Tarkki löysi itselleen tilaa läheltä Bluesin maalia ja tulitti kiekon voimalla verkkoon. Toisessa päädyssä maalivahti Johanna Oksman peitti Bluesin vedot varmasti.

Kärppien hyvä peli-ilme ei säilynyt toiseen erään, kun Blues alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä vieraita paremmin. Kotijoukkue onnistui tasoittamaan pelin ajassa 26:34 Minnamari Tuomisen laukauksesta. Lisäosumia ei nähty, joten ratkaisut säästettiin päätöserään.

Kärpät tiesi, että maalipaikat oli käytettävä tehokkaasti laadukasta kotijoukkuetta vastaan. Kolmas erä alkoikin mallikkaasti, kun Niina Mäkinen tykitti kiekon Espoon maalin yläkulmaan ja vei Kärpät 1-2-johtoon. Johtoasema säilyi erän puoliväliin saakka, kunnes tilanne kääntyi päälaelleen. Ensin Bluesin Nelli Laitinen tasoitti matsin ja vain kymmenen sekunnin jälkeen Tinja Haukijärvi rankaisi kärppäpakkien nukahduksen ja iski voittomaalin.

Ottelun päätösminuuteilla Janina Aro ja Annina Rajahuhta kaunistelivat Bluesin lukemia, ja kotijoukkue vei sarjapisteet maalein 5-2. Samalla espoolaiset varmistivat runkosarjavoiton ja kotiedun pudotuspeleihin.

Kärppien maalivahti Oksman venyi kiekon tielle yhteensä 36 kertaa ja Bluesin Erica Jaskari pysäytti 31 kutia.

Kärppien runkosarjan viimeinen peli on huomenna Tampereen Ilvestä vastaan. Oululaiset tarvitsevat ottelusta vähintään pisteen, jotta se varmistaisi itselleen runkosarjan kolmannen sijan. Ottelu alkaa kello 15:00 ja on katsottavissa Ruutu Plus -palvelussa.