Kuopiosta ei saatu pisteitä - vieraskiertue jatkuu lauantaina
Julkaistu: 30.01.2019 00.00

Kuopiosta ei saatu pisteitä - vieraskiertue jatkuu lauantaina

Kärppien runkosarjan viimeinen viikko ja kolmen ottelun vieraspeliputki käynnistyi keskiviikkona Kuopion KalPaa vastaan. Ottelusta odotettiin jälleen tasaista, ja vasta viimeisessä erässä nähtiin ratkaisun hetket, kun kotijoukkue puristi lopulta 5-3-voittoon.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun sähköisesti, kun kummassakin päädyssä syntyi hyviä maalitilanteita. Vaikka Kärpät laukoi hieman ahkerammin limppua maalille, ensimmäinen osuma syntyi oululaisten päädyssä Matilda Nilssonin lavan kautta. Paikkoja tasoitukseen oli, mutta tauolle siirryttiin 1-0-tilanteessa.

Taistelu jatkui toisessa erässä samalla kaavalla. Molemmat maalivahdit sekä puolustukset pelasivat uhrautuvaisesti, mutta lopulta KalPan muuri sortui, kun Aino Karppinen ajoi rohkeasti maalin eteen ja laukoi pelin tasoihin.

Päätöserässä Kärppien kone näytti hyytymisen merkkejä. KalPan tähtipelaaja Nilsson oli hurjassa vireessä, kun hän latoi viimeisellä kaksikymppisellä kolme maalia Kärppien verkkoon. Erän puolivälissä Kärpät nousi hetkeksi 2-2-tilanteeseen Reetta Lindholmin lauottua pelivälineen ohi KalPa-vahti Tiina Ranteen, mutta hetkeä myöhemmin Nilsson sekä Elisa Holopainen loihtivat KalPalle kolme häkkiä lisää. Viimeisellä minuutilla Karppinen kaunisteli lukemia tekemällä illan toisensa.

Ranne torjui KalPan tolppien välissä 33 kutia ja Kärppien maalivahti Susanna Airaksinen 29.

Tällä tuloksella KalPa elättää haaveitaan nousta Kärppien ohitse runkosarjan kolmannelle sijalle. Joukkueiden välinen piste-ero on tällä hetkellä kuusi pistettä, ja molemmilla on vielä kaksi ottelua pelaamatta. Kärppien tavoite päästä kärkikaksikkoon kuihtui kasaan keskiviikon tuloksien myötä.

Kärppien pelit jatkuvat viikonloppuna, kun oululaiset suuntaavat ensin lauantaina Espooseen Bluesin vieraaksi ja sunnuntaina Tampereelle Ilveksen luokse. Pelit näkyvät tuttuun tapaan Ruutu Plus -palvelun kautta.

Sami Ikonen

Kuva: Sirpa Pöyhönen

Seuran uusimmat