Upea taistelu toi voiton KalPasta
Julkaistu: 26.01.2019 00.00

Naisten Liigan runkosarja on loppusuoralla, ja Kärpät metsästää yhä ylemmän jatkosarjan kärkisijoja, jotta se suuntaisi pudotuspelivaiheessa suoraan välieriin. Kolme pistettä oli jälleen tarjolla lauantaina, kun Kuopion KalPa saapui Raksilaan haastamaan oululaiset. Jännittävä ottelu päättyi voitonjuhliin, kun Kärpät vei pelin nimiinsä maalein 5-3 (1-0, 3-1, 1-2).

Ensimmäinen erä alkoi Kärppien osalta yskähdellen. KalPan nopeajalkaiset hyökkääjät puhkoivat kotijoukkueen puolustusta, ja ainoastaan maalivahti Johanna Oksmanin sankarilliset pelastukset pitivät pelin maalittomana. Kärppien kenttäpelaajat ryhdistäytyivät erän loppua kohden, ja palkinto saatiin ennen päätösminuuttia, kun Nelli Salomäki sijoitti kiekon KalPan maalin ylänurkkaan. Näin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kärpän johtaessa 1-0.

Kärpät syttyi peliin toden teolla toisessa erässä. Joukkueen ensimmäinen ylivoima toi välittömästi osuman, kun Niina Mäkinen laukoi kiekon KalPan verkkoon. Neljän minuutin päästä Mäkinen onnistui jälleen ohittamaan maalivahdin, ja Kärpät siirtyi mukavaan 3-0-johtoon. Kuopiolaiset heräsivät takaisin taisteluun erän puolivälissä, kun Elisa Holopainen juonitteli Matilda Nilssonille maalipaikan, eikä KalPan tehopelaaja epäonnistunut yrityksessään. KalPan kirivaihde onnistuttiin kuitenkin rikkomaan ennen erän päättymistä, kun Saija Tarkki väänsi maalin edestä irtokiekon maaliin.

Päätöserässä kiekko pyöri molemmissa päädyissä tiheään, mutta erinomaiset maalipaikat olivat tiukassa. Ottelun loppuhetkillä KalPan Tanja Niskanen toi kuopiolaiset kahden maalin päähän, mutta Tarkki keskeytti jälleen KalPan nousun tekemällä päivän toisen osumansa. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli KalPan Holopainen, kun vierasjoukkue pelasi ilman maalivahtia.

Tarkki (2+2) ja Nilsson (1+2) palkittiin ottelun jälkeen pelin parhaina pelaajina. Maalivahti Oksman torjui 20 KalPan laukausta ja hänen kollegansa Tiina Ranne venyi 46 vedon tielle.

Kärpät saalisti tärkeät pisteet KalPan nenän edestä ja nousi kolmen pisteen päähän sarjakakkosesta Tampereen Ilveksestä. KalPalla on vielä ohut sauma nousta Kärppien ohitse kolmanneksi, mutta se tarvitsee siihen voiton keskiviikon kamppailusta, kun joukkueet kohtaavat toisensa Kuopiossa.

Kärpille lauantain ottelu oli ylemmän jatkosarjan viimeinen kotimatsi. Keskiviikon Kuopion reissun jälkeen oululaiset matkaavat lauantaina Espooseen ja sunnuntaina Tampereelle. Pudotuspelit käynnistyvät helmikuun lopulla.