12 maalia Kuortaneen verkkoon
Julkaistu: 23.01.2019 00.00

Kärppien taival ylemmässä jatkosarjassa sai jatkoa tänään keskiviikkona, kun Kuortane saapui Raksilaan haastamaan hallitsevan suomenmestarijoukkueen. Vierailijoille ei jäänyt palaakaan iltapelissä, sillä Kärpät vei sen nimiinsä komein lukemin 12-2 (3-0, 6-0, 3-2)

Kotijoukkue aloitti ennakoidusti todella vahvasti. Kuortaneella oli vaikeuksia päästä hyökkäysalueelle Kärppien vahvan puolustuksen läpi, eikä maalilla torjunut Johanna Oksman joutunut vielä venymään ihmeisiin. Sen sijaan toisessa päässä tapahtui. Jo neljännellä peliminuutilla Jonna Yli-Mäenpää nousi siniviivalta maalintekosektorille ja hänen tarkka laukauksensa löysi tiensä Kuortaneen maalin yläkulmaan.

Kärppien ensimmäinen hairahdus tapahtui erän puolivälissä, kun tuomari vihelsi ensimmäisen jäähyn kotijoukkueelle. Moka onnistuttiin kuitenkin kääntämään eduksi, kun Suvi Käyhkö juonitteli joukkueelleen alivoimamaalin. Erätauolle lähdettiin lopulta 3-0-tilanteessa, kun Saila Saari tyylitteli vielä ylivoimaosuman.

Vauhti kiihtyi toisessa erässä, kun Kärpät heilutti Kuortaneen maaliverkkoja peräti kuusi kertaa. Irtokiekot pomppivat sopivasti kotijoukkueelle, ja valtaosa erän maaleista syntyikin rebound-tilanteista. Poikkeuksena Saaren illan toinen osuma, kun hän luisteli kentän halki, leikkasi keskustaan ja tykitti kiekon ylämummoon. Toisen erän aikana maalintekijöiksi kunnostautuivat myös Niina Mäkinen, Saija Tarkki (2x), Sari Wäänänen sekä Yli-Mäenpää uudelleen.

Erä oli onnistunut myös Oksmanin näkökulmasta. Maalivahti torjui Kuortaneen rankkarin sekä antoi ykkössyötön Saaren osumaan.

Päätöserässä molemmat joukkueet laittoivat pienempää vaihdetta päälle. Siitä huolimatta maaliverkot heiluivat. Eveliina Huttula, Ella Välikangas sekä Jasmin Hulanmäki onnistuivat maalinteossa kärppäryhmästä ja Kuortaneen lohdutusosumat viimeisteli Viivi Vainikka.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Saila Saari, joka saalisti itselleen tehot 2+1. Tehokkaita olivat myös Niina Mäkinen (1+3) ja Saija Tarkki (2+2).

Kärppien kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla kuopiolaista KalPaa vastaan. Viikonlopun ainoa kärppämatsi starttaa Raksilassa kello 12:45.