KalPa oli parempi Kuopiossa
Julkaistu: 20.01.2019 00.00

Kärppänaisten viikonloppu jatkui sunnuntaina vierasottelulla kuopiolaista KalPaa vastaan. Tasapisteissä sarjataulukossa olleet joukkueet tarjosivat laadukkaan ottelun, josta lopulta KalPa poistui voittajana kaukalosta. Kuopiolaisten voitto kirjattiin maalein 4-1 (0-0, 3-0, 1-1).

Kärpät joutui puolustuskannalle jo ensimmäisessä erässä, kun emäntäjoukkue sylki hyökkäyksiä toisensa perään. Maalilla pelannut Susanna Airaksinen onnistui kuitenkin pitämään kiekon poissa maalista hienoilla pelastuksillaan.

Toinen erä oli kärppäryhmältä päivän synkin, kun oma verkko heilui kolmesti. KalPan Elisa Holopainen vei kotijoukkueen johtoon ajassa 23:29 ja neljän minuutin jälkeen oli Salla Rantasen vuoro tehdä maali. KalPan kolmannen osuman iski Inka Katajisto. Kärpilläkin oli useita paikkoja tehdä maali, mutta viimeistely oli tänään heikkoa.

Vierasjoukkue heräsi takaisin taisteluun päätöserässä. Kärpät ei ole jäänyt tällä kaudella vielä kertaakaan nollille, ja tänään tilastoon ei tullut poikkeusta, kun Saila Saari sivalsi 3-1-kavennuksen 15 minuuttia ennen päätössummeria. Maalin jälkeen Kärpät vyörytti pelaajia KalPan maalille entistä hurjemmin, joka jätti aukkoja puolustukseen. Hallitsevan mestarin kiri loppui viimeistään ajassa 55:33, kun Rantanen onnistui jälleen ohittamaan Airaksisen. Näin KalPa sai pisteet ja jätti Kärpät neljännelle sijalle.

Oululaisten kausi jatkuu jo keskiviikkona kotipelillä Kuortaneen joukkuetta vastaan. Peli alkaa Raksilassa kello 18:30.