Ilves haki pisteet Muhokselta
Julkaistu: 19.01.2019 00.00

Kärpät ja Ilves kohtasivat viikon tauon jälkeen uudelleen, mutta tällä kertaa peli pelattiin Muhoksen jäähallilla. Maalit olivat vähissä, ja lopulta tamperelaiset veivät voiton tiukalla erolla maalein 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Tamperelaiset iskivät lujasti päälle jo avausminuuteilla. Kärpät joutui koville, kun Ilves loi useita maalipaikkoja, ja lopulta kiekko löysi tiensä maaliin ajassa 4:58 Kreetta Kulhuan toimesta. Avauserässä ei nähty lisäosumia.

Kärpät tuli tasoihin toisen erän aikana, kun Saija Tarkki oli jäänyt vartioimatta maalin eteen, ja joukkueen johtohahmo sivalsi pelivälineen Ilveksen maaliin. Saila Saari ja Kristiina Meriläinen olivat vahvasti mukana Kärppien avausosumassa.

Toiselle erätauolle ei kuitenkaan lähdetty tasatilanteessa, sillä vain 11 sekuntia ennen taukoa Linda Välimäki puski karkuun ja nosti kiekon yläkulmaan taidokkaasti.

Päätöserässä peli jatkui tasaisena. Kärppien hyökkäys ei onnistunut luomaan tarpeeksi laadukkaita tilanteita, kun samalla Ilves pelotteli vastahyökkäyksillään. Kun kotijoukkue pelasi ylivoimaa, Ilveksen tähtipelaaja Välimäki teki illan toisen osumansa erän puolivälissä. Välimäen toinen maali oli samalla voitto-osuma. Pelin viimeinen häkki syntyi Tarkin lavasta, ja näin pisteet matkasivat Tampereelle lukemin 2-3.

Molemmat maalivahdit olivat työllistettyjä läpi ottelun. Kärppien maalivahti Johanna Oksman torjui kolmen erän aikana 37 kertaa ja Ilveksen Anni Keisala 39.

Ennen ottelua pidettiin kukitustilaisuus, jossa mukana olivat alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen mukana olleet ja MM-pronssia viime viikolla voittaneet pelaajat Julia Ahlskog ja Elli Suoranta sekä päävalmentaja Mira Kuisma.

Lauantain otteluiden tuloksilla Ilves nousi kolmen pisteen päähän Kärpistä ja vahvisti asemaansa sarjakakkosena. Samalla oululaisten huominen vastustaja KalPa nousi vierelle sijalle kolme.

Kärppien urakka jatkuu huomenna Kuopiossa. Tärkeä vieraspeli alkaa kello 13:30.