Kärppien taistelu toi tärkeän voiton
Julkaistu: 13.01.2019 00.00

Kärpät taisteli Tampereen Ilveksen kanssa tärkeistä sarjapisteistä sunnuntain liigaottelussa. Oululaisten hieno taistelu toi joukkueelle komean voiton, kun vierailijat kaatuivat Raksilassa maalein 4-1 (1-1, 1-0, 2-0).

Ensimmäisessä erässä nähtiin energistä kiekkoilua. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan paikkoja, mutta maalivahdit venyivät laukausten tielle. Vasta erän lopulla Kärpät onnistui lyömään kiekon maaliin, kun Saija Tarkki namutteli kiekon takatolpalle vapaaksi jääneelle Saila Saarelle. Kärppien juhlat päättyivät lyhyeen, kun Ilves rokotti ennen summeria ajassa 19:19. Ilveksen maalin teki Anne Tuomanen.

Toinen erä tarjosi samanlaisen jännitysnäytelmän. Ilves heräsi peliin vahvemmin mukaan ja loi Linda Välimäen johdolla vaarallisia tilanteita maalivahti Johanna Oksmanin kiusaksi. Erän ainut maali syntyi kuitenkin Ilveksen päädyssä, kun Niina Mäkinen kaivoi maalin edessä kimpoilleen kiekon itselleen ja nosti pelivälineen verkkoon.

Päätöserässä nähtiin pelin parasta kärppäpeliä. Hienot syöttökuviot ja valtaisa työmäärä puolustuspäässä turhauttivat Ilveksen, eikä vierailijat päässeet enää juhlimaan maaleja. Kärpät sen sijaan pääsi, kun Suvi Käyhkö ja Mäkinen tehtailivat kolmannen ja neljännen osuman.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin kaksi maalia tehnyt Mäkinen.

Oksman pelasi tutun varmasti ja pysäytti yhteensä 33 laukausta. Ilveksen maalivahti Anni Keisala torjui 35.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikonloppuna. Lauantaina Kärpät ja Ilves kohtaavat Muhoksella, sunnuntaina oululaiset suuntaavat KalPan vieraaksi.

Energia areenalla vietettiin tänään perhepäivää

Ennen ottelua Energia areenan jää oli varattu kaikille halukkaille luistelijoille. Jäällä nähtiin ensikertalaisista kokeneimpiin luistelijoihin. Ottelun alussa Kärppien tyttöjen kiekokouluryhmä Pikku Saijat, pääsi saattelemaan idolinsa jäälle. 1.erätauolla Pikku Saijat pääsi pelaamaan myös näytösottelun toisiaan vastaan. Areenalla oli paljon muuta mukavaa toimintaa lapsille: pomppulinna, lämykisa, onnenpyörä ja pöytälätkää. Mukavaa oli nähdä, että tapahtumassa oli paljon lapsia ja kaikilla näytti olevan erittäin hauskaa.