Blues vei voiton tiukalla erolla
Julkaistu: 12.01.2019 00.00

Kärpät suuntasi lauantaina pelaamaan kotiottelun Espoon Bluesia vastaan Limingan jäähallille. Samalla päättyi Kärppien yli kuukauden mittainen pelitauko, sillä viimeksi oululaiset pelasivat sarjaottelun vasta itsenäisyyspäivänä.

Poikkeuksellinen pelipaikka ei tuonut toivottua tulosta. Vierailija ja sarjakärki Blues teki syksyllä nähdyn temppunsa uudelleen ja vei vieraissa sarjapisteet oululaisilta tällä kertaa maalein 1-2 (1-2, 0-0, 0-0). Näin ollen Bluesin ja hallitsevan mestarin ero sarjataulukossa kasvoi seitsemään pisteeseen.

Ensimmäinen erä alkoi espoolaisten komennossa. Kärppänaiset eivät pysyneet vikkelän vastustajan perässä, ja kotijoukkueen kankeus kostautui jäähyiksi. Espoo teki erän molemmat maalinsa ylivoimalla. Ensin Emmi Rakkolainen löysi tilaa etuyläkulmasta ja ajassa 8:00 Annina Rajahuhta laukoi vieraiden seuraavan osuman. Kärpät heräsi taisteluun erän puolivälissä, kun Niina Koukkula sivalsi pelivälineen maaliin Aino Karppisen loistavasta esityöstä.

Seuraavat kaksi erää oli tasaista vääntöä, vaikkei kummassakaan päädyssä nähty paljoa huippupaikkoja. Peli oli tasoitettavissa, mutta Espoon maalilla vartioinut Jenna Silvonen venyi kiekkojen tielle. Myös kotijoukkueen maalivahti Johanna Oksman torjui hyvin ja pysäytti ottelussa 29 laukausta.

Päivän parhaiksi pelaajiksi valittiin Oksman ja Rakkolainen.

Kun päävalmentaja Mira Kuisma reissaa vielä tämän viikonlopun tyttömaajoukkueen mukana MM-kisoissa, Kärppien käskyttäjän paikalle nousi Tuomas Tarkki. Varapäävalmentaja kertoo, että Blues oli kaadettavissa ja vain pienet erot ratkaisivat pelin.

• Harmittaa tietenkin, kun hävittiin, mutta meidän pelaaminen oli kaikin puolin hyvää. Alussa kuukauden tauko näkyi, ja oltiin ensimmäiset kahdeksan minuuttia vastaanottajina. Vastattiin hyvin 5-5-pelissä ja tehtiin maalipaikkoja, Tarkki tuumaa.

Naisten Liiga jatkuu taas huomenna, kun Kärpät palaa Raksilaan. Vastus pysyy kovana, kun sarjassa toisena oleva Tampereen Ilves saapuu kyläilemään. Tarkki toimii päävalmentaja vielä huomisen ja uskoo Ilves-pelistä yhtä tiukkaa vääntöä kuin tämänpäiväisestä. Hän kertoo kärppänaisten parantavan etenkin hyökkäyspäädyssä.

• Tehdään samoja asioita mitä teimme tänään hyvin. Maalipaikat pitää osata hyödyntää. Tulee olemaan hyvä peli.

Sunnuntain ottelu alkaa kello 15:00 Energia Areenalla. Huomenna ennen ottelua voi tulla koko perheellä luistelemaan Energia Areenalle klo 13.15-14.15. Kaikki jäälle tulijat pääsevät veloituksetta otteluun. Areenalla myös paljon toimintaa lapsille ottelun aikana mm. pomppulinna, pöytälätkää, tarkkuuslaukausta, onnenpyörä ja pallonheittokisa. Tervetuloa viettämään mukava sunnuntaipäivä koko perheellä jääkiekon parissa!