Kärpät voittoon itsenäisyyspäivänä
Julkaistu: 06.12.2018 00.00

Kärpät ei päässyt rentoutumaan itsenäisyyspäivänä, kun Kuortane saapui vierailulle Ouluun. Kotijoukkue pääsi juhlimaan vasta pelin päätyttyä, kun loppulukemat merkittiin kärppänaisten eduksi 4 – 1 (2-1, 2-0, 0-0).

Peli sai räjähtävän alun. Kapteeni Isa Rahunen käynnisti ensimmäisen kärppähyökkäyksen ja syötti kiekon Saila Saarelle, joka löysi ketjukaveri Nelli Salomäen vapaana Kuortaneen maalilta. Huippuvireessä pelaava Salomäki ei erehtynyt Saaren tarjoilusta ja siirsi kiekon vierasjoukkueen verkkoon.

Kahden minuutin päästä onni potki kärppäryhmään. Rahusen laukaus otti oudon kimmokkeen Kuortaneen pelaajasta, ja peliväline vieri maaliviivan ylitse. Näin ottelu oli heti alkuminuuteilla 2-0.

Oudot maalit eivät jääneet siihen. Kuortane kavensi ajassa 8:00, kun Sanni Rantalan laukoma kiekko osui kärppäpelaajan mailoista tolppaan, siitä maalivahti Johanna Oksmanin luistimeen ja lopulta maaliin.

Kärppien kolmas osuma oli kuin uusinta ensimmäistä, mutta tällä kertaa oli Salomäen vuoro syöttää Saari maalintekotontille. Toisessa erässä nähtiin vielä yksi osuma, kun Saija Tarkin laukaus osui maalivahtiin, ja Rahunen laittoi irtokiekon reppuun.

Päätöserässä ei nähty lisäosumia, ja näin ollen Kärpät suuntaa pitkälle joulutauolle mukava 4 – 1-voitto kainalossaan. Seuraavan kerran kärppänaiset ovat tositoimissa vasta ensi vuoden puolella 12. tammikuuta, kun Espoon Blues saapuu vierailulle Raksilaan.

Ottelun parhaaksi valittiin 2+2 tehot tehnyt Rahunen. Maalivahti Oksman torjui 26 laukausta.

Tänään saadut kolme sarjapistettä nostavat oululaiset tasapisteisiin sarjakärki Tampereen Ilveksen vierelle. Tamperelaisilla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna.