Kärpät haki pisteet Kuortaneelta
Julkaistu: 02.12.2018 00.00

Kärpät jatkoi sunnuntaina voittojen tiellä viikonlopun toisessa ottelussa, kun joukkue matkasi Kuortaneen vieraaksi. Kolme sarjapistettä tuli tällä kertaa selvin lukemin 1-5 (1-3, 0-2, 0-0).

Kärpät aloitti ottelun tutun vahvasti ja loi heti useita hyviä maalitilanteita Kuortaneen päädyssä. Kärppänaisten viimeistelyn ontuessa Kuortane sai otetta pelistä ja pakotti oululaiset ottamaan kaksi jäähyä erän puolivälissä. Kahden pelaajan ylivoima toimi, ja Kuortaneen Sanni Rantala löi päivän ensimmäisen maalin ajassa 9:51.

Joukkueen pistetykki Saija Tarkki iski tasoitusmaalin 13. peliminuutilla. Tarkin ketju rakensi myös kaksi seuraavaa häkkiä. Ensin Sari Wäänänen laukoi tarkalla vedolla kiekon yläkulmaan ja erän lopulla Niina Mäkinen löi 1-3-osuman Tarkin loistavan tarjoilun kautta.

Toisen jakson runsaista maalipaikoista huolimatta erän aikana syntyi vain kaksi lisäosumaa. Erän alussa kapteeni Isa Rahunen osoitti kiekollista osaamistaan purjehtimalla laidan kautta Kuortaneen maalille ja nostamalla kiekon veskarin selän taakse. Kärppien viidennen osuman viimeisteli Nelli Salomäki, joka puolustajien vastusteluista huolimatta onnistui tyrkkäämään kiekon maaliin.

Päätöserässä Kärpät pääsi rauhoittelemaan peliä ja kuluttamaan pelikelloa mielensä mukaan. Vaikka Kuortane pelasi lopussa hyvin, lisäosumia ei nähty kummassakaan päädyssä. Näin päättyi Kärppien onnistunut viikonloppu, joka toi joukkueelle täydet kuusi pistettä. Lauantain pelissä Kärpät kaatoi Espoo Bluesin.

Ottelun parhaaksi valittiin Mäkinen, joka keräsi itselleen tehot 1+1. Maalivahti Susanna Airaksinen torjui Kärppien maalilla jälleen luotettavasti, kun hän venyi kiekon tielle 33 kertaa.

Seuraava Kärppien matsi on kotona Kuortanetta vastaan. Ottelu pelataan itsenäisyyspäivänä 6.12. ja alkaa Oulun Energia Areenalla kello 15:00.

Tule kannustamaan Kärpät voittoon ja lähemmäksi sarjan piikkipaikkaa!