Sarjakärki nurin vierasottelussa
Julkaistu: 01.12.2018 00.00

Kärpät avasi ylemmän jatkosarjan vierasottelulla Espoo Bluesia vastaan. Kova taistelu tuotti tulosta, ja espoolaiset kaatuivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotonaan, kun Kärpät vei voiton maalein 2-4 (0-2, 1-1, 1-1).

Molemmat joukkueet aloittivat pelin aktiivisesti. Alkuminuuttien perusteella ei pystynyt päättelemään kumpi joukkueista oli niskan päällä. Siihen tuli kuudennella peliminuutilla muutos, kun Suvi Käyhkö ohjasi Kristiina Meriläisen viivakudin Bluesin maaliin. Sama nainen oli asialla myös päivän toisessa osumassa. Ajassa 14:30 kiekko pomppi osuvasti suoraan maalin eteen tähtihyökkääjän lapaan, eikä Käyhkö voinut muuta kuin sivaltaa pelivälineen reppuun.

Käyhkö otti roolia heti ensimmäisessä erässä, mutta krediittiä pitää jakaa myös maalivahti Johanna Oksmanille, joka torjui ensimmäisen kaksikymmentäminuuttisen aikana kaikki espoolaisten 15 laukausta.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen ylivoimalla, joka oli kärppäryhmälle liian tehokas. Nea Ruuskanen rusikoi kiekon maalin edestä Oksmanin taakse ja toi Bluesin yhden maalin päähän. Takaisku ei lannistanut oululaisia eikä varsinkaan kärppävahti Oksmania, joka jatkoi varmaa torjumistaan tolppien välissä.

Ottelun neljännellä maalilla oli valtaisa merkitys, ja oululaisten onneksi se syntyi Espoon päädyssä. Ajassa 29:10 Alexia Remes päätti kokeilla laukausta hankalassa paikassa, ja yritys palkittiin, kun kiekko lirui maalivahdin kainalosta sisään. Maalintekijän tuuletuksista pystyi helposti päättelemään, että apina oli vihdoin poissa harteilta.

Päätöserä oli jännittävää kamppailua voitosta. Blues puski kiekkoa nopeasti Kärppien alueelle, mutta puolustuksen uhrautuvaisuus sekä Oksman pitivät lukemat ennallaan. Lopulta Blues sai 2-3 -kavennuksen viimeisen vitosen käynnistyttyä, kun Emmi Rakkolainen survoi pikkumustan maaliin.

Kärpät ei sortunut hölmöilyyn tai hätiköintiin. Joukkue loi edelleen laadukkaita hyökkäyksiä, joka kuormitti Bluesia merkittävästi. Viimeisillä minuuteilla saatu jäähy lannisti Bluesin, ja ottelu ratkesi lopulta Saila Saaren viimeistellessä loppulukemat tyhjiin.

Kärpät saa kiittää makeasta voitosta maalivahti Oksmania, joka torjui yhteensä 44 laukausta. Etenkin päätöserän räpyläkopit olivat karvasta kalkkia espoolaisyleisölle. Päivän tehokkain kärppänainen oli Nelli Salomäki, joka sai syöttöpisteen jokaiseen neljään maaliin.

Kärpät otti tärkeät sarjapisteet Espoosta ja nousi sarjataulukossa kahden pisteen päähän Bluesista. Samalla Ilves kipusi ensimmäiseksi kaatamalla Kärppien huomisen vastustajan Kuortaneen 8-1.

Huomenna oululaiset matkaavat Kuortaneen vieraaksi. Peli alkaa 15:30 ja on katsottavissa Ruutu Plus -palvelussa.