Kärpille turhauttava tappio KalPaa vastaan
Julkaistu: 25.11.2018 00.00

Kärpille turhauttava tappio KalPaa vastaan

Kärpät ei onnistunut nujertamaan KalPaa sunnuntain ottelussa, kun Ouluun saapunut kuopiolaisryhmä kaatoi hallitsevan mestarin maalein 1-3 (0-1, 0-1, 1-1). KalPa onnistui ottamaan revanssin eilisestä tappiosta ja nousi runkosarjassa Kärppien kanssa tasapisteisiin.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue pystyi pitämään kiekon kuopiolaisten päädyssä, mutta edessä vartioinut puolustus sekä viimeisenä lukkona toiminut maalivahti Iina Kuusela eivät antaneet periksi. KalPan sisukkuus puolustuspäädyssä palkittiin ajassa 12:24, kun Petra Keromaa sekä Matilda Nilsson karkasivat maalintekoon, eikä maalipörssin ykkönen Nilsson erehtynyt joukkuekaverin tarjoamasta avopaikasta. Erätauolle suunnattiin KalPan etulyöntiasemassa 0-1.

Kärpät ei löytänyt reseptiä maalintekoon myöskään toisessa erässä, vaikka joukkue pääsikin pyörittämään kahdesti ylivoimaa. Erikoistilannepelaaminen takkusi niinkin pahasti, että pistepörssiä johtava Tanja Niskanen karkasi alivoimalla läpiajoon ja siirsi KalPan jo kahden maalin johtoon. Kotijoukkueen toinen ylivoimasuoritus ei sekään ollut paras mahdollinen, sillä se loppui ennen aikojaan, kun jäälle oli unohtunut ylimääräinen kärppäpelaaja.

Päätöserässä toistui tuttu näytös. Kärpät hyökkäsi päälle jokaisessa vaihdossa, mutta tulosta ei meinannut syntyä. Ottelun lähestyessä loppuaan vaikutti siltä, että Kärpät jäisi maaleitta ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Lopulta yritys palkittiin viimeisen kaksiminuuttisen käynnistyessä, kun kotijoukkue pelasi kuudella kenttäpelaajalla KalPan neljää pelaajaa vastaan. Pirteästi koko ottelun pelannut Suvi Käyhkö löysi takatolpalla päivystäneen Jonna Yli-Mäenpään, joka niittasi kavennuksen. 1-2 -maali sytytti yleisön riemuun, ja moni ehti varmasti toivoa tasoitusosumaa.

Sitä ei kuitenkaan syntynyt. Vielä pahempaa, Salla Rantanen ratkaisi ottelun lopullisesti heti seuraavassa hyökkäyksessä ja laukoi taululle loppulukemat 1-3.

Ottelun tähtipelaajiksi valittiin molempien joukkueiden maalivahdit. Johanna Oksman torjui 20 kutia ja Kuusela peräti 49. Hatunnoston arvoinen suoritus kuopiolaisten maalivahdilta.

Tänään päättyi kaikkien liigajoukkueiden yhteinen sarja, ja tästä eteenpäin Kärpät ja KalPa jatkavat ylemmässä loppusarjassa Kuortaneen, Ilveksen ja Bluesin kanssa. Ensi viikonloppuna Kärpät pelaa kaksi vieraspeliä. Lauantaina vastaan asettuu Blues ja sunnuntaina Kuortane.

Seuraavan kerran Kärpät pelaa kotiluolassa itsenäisyyspäivänä 6.12. Kotiottelu Kuortane Teamia vastaan alkaa kello 15:00.

Joulupuu-keräys ja Pikku Saijoja katsomossa

Kärppien Naisten joukkue on tänä vuonna Oulun Joulupuu-keräyksen suojelija. Tänään lahjojen keräyspiste löytyi myös Raksilasta Kärpät-KalPa ottelun yhteydestä. Kärppien joukkue lahjoitti myös kasan lahjoja lapsille. Katsomossa nähtiin myös Pikku Saijojen leijonaliigajoukkue, joka pääsi katsomaan ottelua aitiosta. Valitettavasti kotijoukkue ei tänään pystynyt näyttämään parastaan tuleville liigapelaajille.


Sami Ikonen

Kuva: Sirpa Pöyhönen

Seuran uusimmat