Kärpät saalisti tärkeät pisteet Kuopiosta
Julkaistu: 24.11.2018 00.00

Kärpät suuntasi lauantaina Kuopioon KalPan vieraaksi. Ottelu oli molemmille tärkeä, sillä joukkueet olivat sarjataulukossa tasapisteissä sijoilla kolme ja neljä. Matka Pohjois-Savoon päättyi oululaisittain iloisiin tunnelmiin, kun Kärpät vei pelin lukemin 3-6 (0-4, 2-2, 1-0)

Kärppien avauserä oli kympin suoritus. Kahden vahvan joukkueen kohtaaminen kääntyi heti oululaisten eduksi, kun vierasjoukkue pöllytti KalPan verkkoja neljästi. Maali-ilottelun avasi Saila Saari, joka juonitteli alivoimalla Kärpät johtoon. Hänen jälkeensä oli Eveliina Huttulan vuoro tuulettaa osumaa, ja KalPa antautui lähes täysin oululaisten vietäväksi.

Kärpät siirtyi kolmen maalin johtoon ajassa 12:25, kun Niina Mäkinen löysi tyhjää tilaa hyökkäysalueen keskeltä ja laukoi pelivälineen vastustamattomasti KalPan reppuun. Takaiskun jälkeen kuopiolaiset turvautuivat maalivahdin vaihtoon, ja viisi laukausta torjunut Tiina Ranne joutui tekemään tilaa Iina Kuuselalle. Uusi maalivahti ei kuitenkaan jarruttanut Kärppien menoa, sillä vain minuutin jälkeen Suvi Käyhkö laukoi kauden 12:nnen maalinsa.

Seuraavassa erässä KalPa heräsi väliaikaisesti tutulle tasolleen. Kova painostus pakotti Kärpät ottamaan jäähyjä, ja erän puolivälissä kuopiolaiset pääsivätkin pyörittämään kahden pelaajan ylivoimaa. Kärppien erikoistilannepeli ei kestänyt, ja KalPa kavensi ensin 1-4:än ylivoimalla ja heti perään 2-4:än, kun toinen jäähy oli ehtinyt loppua. KalPa oli lähellä päästä jo maalin päähän, mutta maalilla torjunut Johanna Oksman venyi tärkeisiin pelastuksiin.

KalPan päädyssä alkoi jälleen tapahtua. 16-vuotias Ida Pasanen antoi kotijoukkueen tasoitustoiveille kyytiä, kun hänen laukauksensa löysi tiensä maaliin. Vain 20 sekuntia tästä vieraat kasvattivat eron jälleen neljään häkkiin, kun Mäkinen taiteili Kärppien kuudennen osuman upealla yksilösuorituksella. Ottelun parhaaksi valittu Mäkinen lähti kuljettamaan kiekkoa omalta puolustusalueelta, harhautti KalPa-puolustajat kahville ja laukoi tulisesti kiekon takanurkkaan. Ehdottomasti päivän nätein osuma.

Päätöserässä Kärpät pääsi panostamaan puolustuspelaamiseen. KalPa loi useita huippupaikkoja, mutta Oksman ja kumppanit pystyivät pitämään kiekon poissa maalista kerta toisensa jälkeen. Erän ainoa nukahdus syntyi ottelun lopulla, kun pistepörssin kärkinimi Tanja Niskanen kavensi pelin 3-6:een. Lisäosumia ottelussa ei enää nähty ja Kärpät vei Kuopiosta tärkeät kolme sarjapistettä.

Ehjän ottelun torjunut Oksman pysäytti yhteensä 20 kutia. Avauserässä KalPan maalille vaihdettu Kuusela torjui niin ikään 20 laukausta.

KalPa saa erinomaisen paikan revanssiin jo huomenna, kun joukkueet kohtaavat toisensa Oulussa. Ottelu alkaa Energia Areenalla kello 13:00. Peliä voi seurata Ruutu Plus -palvelun kautta.