Kotiottelu Raahessa päättyi murskavoittoon
Julkaistu: 18.11.2018 00.00

Kärpät suuntasi sunnuntaina poikkeuksellisesti Raaheen pelaamaan viikonlopun toisen kotiottelunsa. Haastajaksi saapunut TPS sai kylmää kyytiä, kun maalit merkittiin oululaisten hyväksi peräti 12-0 (4-0, 4-0, 4-0).

Kärppäryhmä saapui Raahen jäähallille peli-intoa täynnä, ja itseluottamusta huokuva joukkue aiheuttikin TPS:lle suuria vaikeuksia läpi ottelun. Oululaisten kiekollinen pelaaminen ja onnistuneet syötöt repivät turkulaisten puolustuksen useita kertoja riekaleiseksi, ja pelin ensimmäinen työvoitto nähtiin ajassa 7:42, kun Suvi Käyhkö siirsi irtokiekon maaliin ylivoimalla.

Seuraavaa osumaa ei tarvinnut odottaa minuuttiakaan, kun kokoonpanoon palannut kapteeni Isa Rahunen tykitti uskomattomalla lämärillä pelivälineen TPS:n maalin kattoon. Avauserän aikana TPS:n tuskaa lisäsivät maaleillaan Niina Mäkinen ja Nelli Salomäki. Tauolle siirryttiin lukemissa 4-0.

Kärppäpaidat jatkoivat toisessa erässä samalla draivilla kuin edellisessä. Kotijoukkue takoi jälleen neljä osumaa vastustajan verkkoon, ja maalinteossa kunnostautuivat Rahunen, Mäkinen, Saija Tarkki ja Jasmin Hulanmäki. Taukolukemat olisivat voineet olla paljon rumemmat, ellei TPS-vahti Oona Mäki olisi venynyt useaan huippupelastukseen. Toisessa päädyssä päivystänyt Susanna Airaksinen sai olla levollisin mielin, kun kiekko pysyi lähes säännönmukaisesti TPS:n päädyssä.

Päätöserässä nähtiin seuraavat neljä osumaa. Lannistunut TPS-ryhmä ei pysynyt kyydissä, kun kärppänaisten nopeat ja tarkat syötöt loivat ison kasan maalipaikkoja. Viimeisen kaksikymmentäminuuttisen maaleista vastasivat Saari (x2), Salomäki sekä Hulanmäki.

Ottelu päättyi lukemiin 12-0. Päivän parhaaksi valittiin Nelli Salomäki, joka teki kasvattajaseuransa kotihallissa maittavat tehot 2+3. Kovassa vireessä olivat myös Mäkinen (2+2), Saari (2+3), Tarkki (1+2), Käyhkö (1+2), Hulanmäki (2+0) ja Rahunen (2+0).

Kärppien maalivahti Airaksinen sai vyölleen helpon nollapelin, kun torjuntoja hänelle kertyi vain kahdeksan kappaletta. TPS:n leiristä pelin ykköspelaajaksi valittu Mäki torjui huikeat 71 laukausta.

Ottelua seurasi paikan päällä 550 katsojaa.

Voitolla Kärpät vankisti asemaansa runkosarjan kolmannella sijalla. Oululaiset ovat nyt tasoissa toisena olevan Ilveksen kanssa ja vain kahden pisteen päässä sarjaa johtavasta Bluesista.

Kärpät pelaa viikon päästä alkusarjan viimeiset ottelunsa, jotka molemmat ovat KalPaa vastaan. Lauantaina joukkueet kohtaavat Kuopiossa ja sunnuntaina Oulussa.