Kärpille rutiinivoitto Lukosta
Julkaistu: 17.11.2018 00.00

Naisten Liiga palasi kahden viikon tauoltaan takaisin Ouluun, kun Kärpät kohtasi Rauman Lukon Raksilassa. Ottelussa nähtiin sisukas raumalaisryhmä, mutta lopulta Kärpät vei kolme sarjapistettä rutiininomaisesti maalein 6-2 (1-0, 4-2, 1-0).

Sarjataulukossa viimeistä edellisenä majaileva Lukko aloitti ottelun pirteästi. Kotijoukkueen vielä käynnistellessä moottoreitaan, raumalaiset loivat useita vaarallisia maalipaikkoja. Ainoastaan maalivahti Johanna Oksmanin venytykset pitivät pelin vielä maalittomana.

Lopulta myös Kärppien kenttäpelaajat syttyivät otteluun, kun ajassa 12:15 Kristiina Meriläinen veivasi kuljetuksen päätteeksi peliväliin Lukon maaliin. Syöttöpisteen osumaan sai Saija Tarkki. Erän loppu oli vahvaa Kärppien hallintaa, mutta Lukko-vahti Katriina Saarenmaa venyi laukausten tielle.

Yleisö sai makeaa mahan täydeltä toisessa erässä, sillä maalilamppu syttyi peräti kuudesti. Jo avausminuutilla Saila Saari taiteili läpiajosta 2-0 -osuman. Lukko sai helpottavan kavennusosuman erän puolivälissä, kun kärppänaiset panostivat liikaa hyökkäykseen ja jättivät puolustuspään haavoittuvaksi. Vieraiden avausmaalin teki Maija Koski.

Oululaiset iskivät rajusti takaisin. 33 peliminuutilla Nelli Salomäki ja Tarkki käynnistivät nopean hyökkäyksen, ja takatolpalla odottanut Saari sai siirtää limpun lähes tyhjään nuottaan. Vain 18 sekuntia tästä Tarkki pujotteli itse seuraavan maalin vanhanaikaisella.

Hetken päästä Lukko hyödynsi jälleen Kärppien ylihyökkäämisen ja Emilia Varpula pääsi tekemään 4-2 -kavennuksen. Erän viimeinen maali syntyi Lukon päädyssä, kun Jasmin Hulanmäki laukoi ylivoimalla taukolukemiksi 5-2.

Päätöserä ei sisältänyt suurta draamaa. Molemmat joukkueet pystyivät luomaan maalitilanteita, mutta vedot kilpistyivät veräjänvartioihin tai sinkoituivat plekseihin. Kärpät onnistui vielä kerran maalinteossa, kun Meriläinen ohjasi irtokiekon reppuun viimeisillä minuuteilla.

Läpi ottelun vahvasti torjunut Oksman pysäytti 23 laukausta. Lukon maalivahti Saarenmaa oli paljon työllistyneempi 46 torjunnallaan.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin kaksi maalia tehnyt Saila Saari, joka kantoi tänään kapteenin merkkiä.

Maajoukkueen mukana reissannut Isa Rahunen oli poissa kokoonpanosta flunssan takia. Hänen odotetaan olevan taas kunnossa huomisessa pelissä Turun Palloseuraa vastaan. Rahusen tilalle hälytettiin Monica Sarkkinen, jolle ottelu oli kauden ensimmäinen pääsarjatasolla.

HUOM. Viikonlopun toinen kotiottelu Turun Palloseuraa vastaan pelataan poikkeuksellisesti Raahen jäähallissa. Peli alkaa kello 15:30 ja on katsottavissa Ruutu Plussasta.

Saavu paikalle kannustamaan Kärpät voittoon!