Blues oli tyly vieras
Julkaistu: 27.10.2018 00.00

Kärppänaiset palasivat lauantaina Raksilaan kuukauden mittaisen tauon jälkeen, kun vieraaksi saapui kivikova Espoo Blues. Sarjataulukossa toisena oleva espoolaisryhmä vei voiton tiukan taistelun jälkeen maalein 1-4 (1-1, 0-2, 0-1).

Ensimmäinen erä oli kaikin puolin tasainen. Molemmat joukkueet olivat hyvällä jalalla liikkeellä, ja kiekko liikkui pelaajalta toiselle vauhdikkaasti. Vaikka Kärpillä riitti maalipaikkoja, ensimmäisen osuman teki kuitenkin Blues. 16-vuotias Satu Teräväinen karkasi Kärppä-puolustukselta karkuun ja sijoitti pelivälineen ohi maalilla pelanneen Susanna Airaksisen.

Kärpät ei masentunut. Vielä saman peliminuutin sisällä pikkumusta löysi tiensä tällä kertaa Bluesin verkkoon, kun Niina Mäkinen ryösti kiekon Blues-pelaajilta ja tarjoili avopaikan maalin edessä kytänneelle Jonna Yli-Mäenpäälle, joka sai rauhassa viimeistellä kauden neljännen osumansa.

Yli-Mäenpään maaliin johtanut tilanne olikin yksi harvoista Blues-puolustuksen virheistä, ja espoolaiset pitivät takaiskun jälkeen huolen, ettei sama toistunut uudelleen. Kärppien hyökkäys hakkasi päätään espoolaismuuriin toisessa erässä, eikä kunnollisia maalipaikkoja meinannut syntyä tasaviisikoin.

Kun maalinteko takkusi kotijoukkueella, vieraat pääsivät juhlimaan. Toisen erän maaleista vastasivat Bluesin Emmi Rakkolainen sekä Ella Viitasuo.

Kärpät pelasi selkä seinää vasten päätöserässä. Päävalmentaja Mira Kuisman suojatit painostivat espoolaisten vahvaa puolustusta, mutta edelleen tuloksetta. Ottelun viimeisellä minuutilla Bluesin Tinja Haukijärvi sivalsi vielä yhden osuman Kärppien pelatessa ilman maalivahtia.

Bluesin puolustusvoittoinen ja vastahyökkäyksiin perustunut pelaaminen toimi Kärppiä vastaan. Viimeisenä lukkona espoolaisilla toimi maalivahti Erica Jaskari, jolle merkittiin 42 torjuntaa. Airaksinen venyi kiekon eteen 23 kertaa.

Kärppien kotiviikonlopun toiseksi vastustajaksi saapuu Team Kuortane, joka nousi lauantain pelien jälkeen sarjataulukossa kolmanneksi. Peli alkaa huomenna Raksilassa kello 16:00 ja sitä voi seurata myös Ruutu Plussan kautta.