Kärpät vei kaksi pistettä Hämeenlinnasta
Julkaistu: 21.10.2018 00.00

Kärpät jatkoi viikonloppuaan Keravalta Hämeenlinnaan, jossa vastaan asettui HPK Kiekkonaiset. Vaiherikas mittelö päättyi lopulta oululaisten rankkarivoittoon, ja loppulukemat kirjattiin 5-6 vl. (0-2, 3-2, 2-1, 0-0, 0-1).

Sarjataulukossa 15 pistettä edellä ollut Kärpät oli otteluun lähdettäessä selkeä ennakkosuosikki. Asetelma näkyi välittömästi kentällä, sillä hämeenlinnalaiset joutuivat olemaan varpaillaan Kärppien hyökkäysten vyöryessä lähes jatkuvalla syötöllä kohti kotijoukkueen maalia. Kärppien työ palkittiin jo viidennellä peliminuutilla, kun Niina Koukkula yllätti HPK-maalivahdin. Osuma oli hyökkääjälle kauden ensimmäinen.

HPK virkistyi takaiskusta, mutta ei onnistunut vielä yllättämään maalilla torjunutta Susanna Airaksista. Saija Tarkki helpotti Kärppien tilannetta ja iski toisen osuman erän lopulla.

Seuraavassa erässä yleisö sai viihdettä viiden maalin muodossa, joista kolme syntyi Kärppien verkkoon. Oululaisten puolustuksen virheiden kautta HPK pääsi kaventamaan 1-2:een Essi Määtän laukauksesta. Nollapelin rikkouduttua Kärpät lisäsi kaasua ja loistovireessä läpi viikonlopun pelanneet Suvi Käyhkö ja Saila Saari kasvattivat eron 1-4:än. HPK ei kuitenkaan tippunut kyydistä. Määttä karkasi Kärppä-puolustajilta karkuun ja veivasi kotijoukkueen toisen maalin. Elina Heikkinen tyylitteli taukolukemiksi 3-4.

HPK oli saanut uutta virtaa kolmatta erää varten. Kun Kärpät ei pystynyt käyttämään paikkojaan erän alussa, kotijoukkueen Viivi Simola pääsi laukomaan ottelun tasoihin. Kärppänaiset eivät kuitenkaan antaneet tahtipuikkoa HPK:lle, ja Koukkula vei Kärpät jälleen maalin johtoon Tarkin erinomaisesta tarjoilusta. Täyttä pistepottia ei kuitenkaan saatu tuliaiseksi, kun päätöserän viimeisellä viidellä minuutilla HPK tasoitti. 5-5 -maali merkittiin Heli Alliselle.

Lisäosua ei enää nähty, joten joukkueet taistelivat vielä ylimääräisestä sarjapisteestä.

Jatkoajalla Kärpät loi vaarallisimmat maalipaikat, mutta ei onnistunut päättämään ottelua. Tulosta ei tullut, joten voittaja ratkaistiin rankkareilla. Kärppien vaikea peli päättyi onnellisesti, kun Rahunen kävi laittamassa kiekon maaliin voittolaukauskilpailun ainoana onnistujana.

Maalilla torjunut Airaksinen peitti illan aikana kahdeksan rankkariyritystä, joista yksi tapahtui jatkoajan viimeisessä tilanteessa. Hänelle merkittiin ottelusta yhteensä 23 torjuntaa.

Kenttäpelaajista Kärppien parhaimmistoon kuuluivat ainakin Koukkula (2+1), Tarkki (1+1) sekä Rahunen (0+2).

Voitto-osuman taiteilut Rahunen kommentoi pelin olleen hankala, sillä kotijoukkue sinnitteli viimeiseen tilanteeseen asti.

• Kun pelasimme joukkueena omaa peliä, teimme työn luistelemalla ja liikutimme kiekkoa, peli oli meidän hallinnassa. Kuitenkin kun vähänkään luistimme perusasioista, HPK käytti tilanteet hyödyksi, Rahunen kuvailee.

Kärppien neljän pelin vieraskiertue päättyi Hämeenlinnassa, ja ensi viikolla pelit pelataan Raksilassa. Viikonlopun vierailijat Espoo Blues ja Kuortane kisaavat molemmat samoista sijoista Kärppien kanssa, joten tiukkoja matseja voidaan todellakin odottaa.

• Molemmat ovat päävastustajiamme, ja heillä on taitavia ja monipuolisia pelaajia. Ne pelit ovat taas mittareita missä me menemme joukkueena, mutta myös pelejä, jotka sytyttävät pelaamaan eniten, kapteeni Rahunen kertoo.

Lauantain peli Espoota vastaan starttaa kello 17:00. Ottelu on seurattavissa Ruudusta.