Vakuuttava voitto Keravalta
Julkaistu: 20.10.2018 00.00

Lauantain ottelussa Kärpät lähti hakemaan vieraspisteitä Keravalta. Ottelu KJT Haukkoja vastaan päättyi toivotulla tavalla, kun maalit kirjattiin oululaisten hyväksi 1-8 (0-3,1-4, 0-1).

Kärppänaiset eivät tuhlanneet aikaa ottelun avausmaalissa, sillä KJT:n verkko heilui jo ensimmäisessä vaihdossa Nelli Salomäen tulisen rannelaukauksen johdosta. Vain pari minuuttia siitä Salomäen, Suvi Käyhkön ja Saila Saaren ketju onnistui uudelleen, kun Saari pääsi siirtämään Salomäen laukoman irtokiekon maaliin.

Kahden nopean maalin jälkeen pelin tempo rauhoittui, vaikkakin peliväline pysyi edelleen tiukasti KJT:n maalin lähettyvillä. Kärppien puolustus piti avauserässä erinomaisesti, eikä maalilla vartioinut Susanna Airaksinen joutunut töihin kuin ainoastaan muutamassa tilanteessa. Erätauolle suunnattiin lopulta 3-0 -tilanteessa, kun Sari Wäänänen pääsi vielä yllättämään KJT-maalivahdin.

Toinen erä alkoi molemmilta joukkueilta nihkeästi. Kärppien rentoutunut ilmapiiri kostautui ikävällä tavalla erän puolivälin paikkeilla, kun KJT kavensi 1-3:een Kärppä-puolustuksen ison virheen kautta. Kotijoukkueen maalin myötä oululaiset saivat uutta puhtia, ja verkot heiluivat jälleen KJT:n päädyssä.

Noin seitsemän minuutin sisällä Kärpät teki peräti neljä osumaa. Maalinteossa kunnostautuivat Lotta Reinikainen, Saari, Eveliina Huttula ja Salomäki. KJT-kasvatti Reinikaiselle osuma oli Kärppien edustuksessa uran ensimmäinen.

Reinikainen kuritti ex-seuraansa uudelleen päätöserässä tekemällä 8-1 -maalin. Näihin lukemiin peli päättyi, ja Keravalle palannut Reinikainen palkittiin Kärppien parhaana pelaajana.

• Joukkueessa oli todella hyvä fiilis, ja se näkyi kentällä onnistumisina, Reinikainen summasi ottelun jälkeen.

Huomenna Kärpät suuntaa neljänteen perättäiseen vieraspeliin Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi. Tänään voitto tuli vakuuttavalla tavalla, mutta Reinikainen toivoo joukkueen kehityksen jatkuvan.

• Vaikka hyökkäyspäässä saatiin paikkoja, täytyy oman pään pelaamista parantaa roimasti huomiselle ja kovempia joukkueita vastaan, jotta nukahduksia tule.

Huominen ottelu hämeenlinnalaisia vastaan alkaa kello 17:00. Ottelu on katsottavissa Ruutu Plussasta.