Maalinteko vaikeaa Tampereella – tappio voittomaalikilpailusta
Julkaistu: 14.10.2018 00.00

Maalinteko vaikeaa Tampereella – tappio voittomaalikilpailusta

Ilves – Kärpät 3-2 vl. (0-0, 2-2, 0-0, 0-0, 1-0)

Kärpät lähti sunnuntaina Tampereelle hakemaan jo kuudetta perättäistä voittoaan, kun vastaan asettui sarjakärki Ilves. Oululaisilla oli samalla revanssin paikka, sillä tupsukorvat olivat kaudenavauksessa käyneet ryöstämässä Raksilasta täydet pisteet.

Ottelu oli alusta lähtien todella tasainen. Lopulta se venyi voittomaalikilpailuun asti, jonka Ilves ratkaisi edukseen. Lukemiin 3-2 päättyneen pelin suurimpiin hahmoihin kuuluivat molemmat maalivahdit, Johanna Oksman (30 torjuntaa) ja Ilveksen Camilla Kortesniemi (40 torjuntaa).

1. erä
0-0. Kärpät aloitti pelin aktiivisesti ja piti kiekon vastustajan päädyssä, mutta Ilveksen vahva puolustus kuitenkin esti vaaralliset maalipaikat. Ensimmäinen maaliin syntyi mahdollisuuksia, kun oululaiset pääsivät myllyttämään kahden pelaajan ylivoimaa lähes minuutin ajan. Toisessa päädyssä ainoastaan Ilveksen kärkiketju pystyi luomaan maalipaikkoja.

2. erä

Maalittoman avauserän jälkeen molemmilla joukkueilla riitti kehitettävää. Ilves aloitti selkeästi pirteämmin, ja Kärpät joutui usein ongelmiin puolustusalueellaan. Tamperelaisten painostus tuotti tulosta ajassa 23:18, kun läpi ottelun vaarallisuuttaan esitellyt Linda Välimäki laukoi kiekon ohi kärppävahti Oksmanin.

Takaiskumaalista energiaa saanut Kärpät vyörytti kiekkoa kohti Ilveksen maalia. Noin kahden peliminuutin jälkeen Saila Saari pääsi rusikoimaan irtokiekon kotijoukkueen verkkoon. 1-1.

Pelin rytmi siirtyi takaisin Ilvekselle, ja Oksman joutui antautumaan toisen kerran Jenna Suokon kylmänviileän kuljetuksen jälkeen. Ja kuin toisinto ensimmäisen takaiskun jälkeisestä tilanteesta, vierasjoukkue sai uutta puhtia takaa-ajoasemassa. Välimäen aiheuttama jäähy kostautui, kun eilen Sport-pelin parhaaksi valittu Isa Rahunen laukoi kiekon kohti Ilveksen maalia. Peliväline otti matkallaan osuman Jonna Yli-Mäenpäästä ja ohitti maalivahti Kortesniemen.

Toisessa erässä ei nähty lisäosumia, joten tauolle lähdettiin jännittävässä 2-2 -tilanteessa.

3. erä

Päätöserä oli vierasjoukkueen päivän paras, kun vastustaja ei pysynyt nopeajalkaisten kärppänaisten perässä. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt, vaikka tilanteita riitti. Läpiajoissa ja ylivoimatilanteissa ruuti oli märkää, ja Ilveksen maalivahti venyi parhaimpaansa kerta toisensa jälkeen. Maaliviivaa lähemmäksi Kärpät ei päässyt, joten ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajan ja voittomaalikilpailun kautta.

Koska jatkoaika ei tuottanut tulosta, jännitysnäytelmä jatkui voittomaalikilpailuun. Epäonni varjosti Kärppiä myös rankkareilla, sillä kahdesti kärppäpelaaja menetti maalin edessä kiekosta hallinnan jään heikon kunnon kautta. Ratkaisevan maalin taituroi Välimäki.

Voitto jäi pienestä kiinni. Pettymys oli suuri erinomaisesti torjuneelle Oksmanille, joka ei mahtanut takaiskuille mitään.

  • Olihan se joukkueena paras peli tähän mennessä. Saatiin paljon maalipaikkoja ja liikuttiin hyvin. Parannettavaa jäi viimeistelyssä. Mahdollisuus oli ottaa kolme pistettä, Oksman kommentoi.

Kärpät sai yhden lohdutuspisteen Tampereelta. Ilves jatkaa sarjan kärjessä edelleen ilman varsinaisen peliajan tappiota. Oululaiset ovat nyt sarjataulukossa viidensinä ja viiden pisteen päässä viime kevään finaalivastustajasta.

Ensi viikolla Kärppien vieraskiertue jatkuu. Lauantaina se kohtaa KJT Haukat ja sunnuntaina HPK:n.

Kärpät palaa Raksilaan 27. lokakuuta, kun vastaan asettuu Espoo Blues.Sami Ikonen
Kuva: Sirpa PöyhönenSeuran uusimmat