11 maalia Sportin verkkoon
Julkaistu: 13.10.2018 00.00

Naisten Liiga palasi maajoukkuetauolta tositoimiin, ja Kärpät suuntasi lauantaina Vaasan Sportin vieraaksi. Ottelu oli lopulta lähes täydellistä Kärppien hallintaa, sillä lukemat merkittiin oululaisten hyväksi maalein 1-11. (0-5, 1-4, 0-2)

Kärpät sai otteluun salama-alun, kun Sari Wäänänen (2+0) pöllytti maaliverkkoja jo ensimmäisellä peliminuutilla. Vierasjoukkue pääsi kuljettajan paikalle viimeistään viidennen peliminuutin jälkeen, kun ottelun parhaaksi valittu Isa Rahunen (2+1) laukoi kiekon toisen kerran Sportin maaliin.

Kärpät pääsi tuulettamaan erän aikana peräti viidesti, kun Rahunen, Saija Tarkki (1+3) ja Wäänänen lisäsivät kotijoukkueen tuskaa. Erä oli lähes täydellinen, sillä omassa päädyssä vartioitunut maalivahti Susanna Airaksinen työllistyi vain kahden laukauksen verran.

Vierasjoukkue ei suoristanut selkäänsä toiseen erään lähdettäessä, vaan jatkoi Sportin kurittamista. Jälleen erän avausminuutilla verkko heilui, kun Suvi Käyhkö (3+2) oli valppaana maalin edessä. Erän ainoa nukahdus tuli ajassa 22:37, kun Sport pääsi kaventamaan vastahyökkäyksen päätteeksi. Vaasalaisten ilo loppui kuitenkin lyhyeen. Heti seuraavassa tilanteessa Nelli Salomäen (1+2) kova kuti löysi tiensä maalin yläkulmaan. Erän 8-1 - ja 9-1 -osumat syntyivät Aino Karppisen (1+1) ja Käyhkön lavasta.

Kolmannessa erässä tempo oli rauhallisempaa, mutta Kärppien maalinälkä säilyi entisellään. Tulostaululle saatiin kaksinumeroiset, kun Niina Mäkinen (1+2) iski erän avausminuuteilla pelin 10-1:een. Muutosta ottelun teemaan ei ikinä tapahtunut, vaan kiekko pyöri tiuhaan tahtiin Sport-maalin lähettyvillä. Ottelun päätösosuman tehtaili huikeassa pelivireessä pelannut Käyhkö.

Kärppien maalilla torjunut Susanna Airaksinen pysäytti kahdeksan laukausta. Vastapuolella Sport-vahdit Tiia Pajarinen ja toisessa erässä kentälle vaihdettu Melisa Mörönen torjuivat yhteensä 67 kertaa.

Kärpät pystyi luomaan tilanteita jokaisella ketjulla, ja komean maalin viimeistellyt Salomäki kehuikin asenteen pysyneen ensiluokkaisena läpi ottelun.

• Tänään oli paras ilmapiiri pitkään aikaan. Varsinkin meidän kentässä oli ihan huippufiilis, ja sen kautta saatiin paljon onnistumisia. Nautittiin varmasti kaikki paljon tänään, Salomäki linjasi pelin jälkeen.

Ottelussa nähtiin myös mielenkiintoinen siskosten kohtaaminen, kun Isa Rahusen isosisko Krista Rahunen otteli vastustajan puolella.

Kuvat: Sirpa Pöyhönen

Sunnuntaina Ilveksen kaatoon

Voitto vaasalaisista lämmitti Kärpät valmiiksi huomista huippuottelua varten, jossa vastaan asettuu edelleen ilman varsinaisen peliajan tappiota seilaava sarjakärki Tampereen Ilves. Kärpillä on mielessä kostoretki, sillä Oulussa pelatusta kaudenavauksesta tamperelaiset kävivät ryöstämässä tiukan voiton.

• Huomenna on ihan erilainen peli tulossa, ja odotan tosi tasaista vääntöä. Pitää olla valmiina pelaamaan myös enemmän puolustuspeliä, kun tänään pelattiin pitkälti hyökkäyspäädyssä, Salomäki ennakoi.

Sunnuntain ottelu alkaa Tampereella kello 15:00.