Kuuden pisteen viikonloppu
Julkaistu: 30.09.2018 00.00

Kärppien viikonloppu sai odotetun päätöksen, kun myös sunnuntain pelistä KJT Haukkoja vastaan tarttui maukas voitto. Tänään maalit merkittiin kotijoukkueen hyväksi 7-0 (2-0, 5-0, 0-0).

Sarjan pohjalla makaava KJT Haukat ei lähtenyt nöyristelemään hallitsevaa Suomen mestaria vastaan, vaan aloitti ottelun liikuttamalla kiekkoa ja pelaajia pirteästi. Kärppien kone alkoi toimimaan muutaman peliminuutin jälkeen, eikä vierailla jätetty keinoja vastata painostukseen. Pitkät hyökkäykset kuluttivat vastustajan puolustusta, ja ensimmäinen palkinto saatiin ajassa 06:12, kun Aino Kaijankoski (1+0) laukoi ottelun avausosuman tulisella viivakudilla.

KUVA (Sirpa Pöyhönen): Aino Kaijankosken tuli veto upposi KJT Haukkojen maaliin ensimmäisessä erässä.

Kuuden minuutin jälkeen kiekko löysi taas tiensä KJT:n maaliin, kun Kärppien 16-vuotias Ida Pasanen (1+0) laukoi tilanteeksi 2-0.

Toinen erä oli Kärppien juhlaa. Lämmennyt kotijoukkue piti kiekon lähes koko erän ajan vastustajan päädyssä, eikä Haukat voineet kuin turvautua satunnaisiin vastahyökkäyksiin. Toisen erän avausminuutin jälkeen Saija Tarkki (1+2) oli valppaana maalin edessä ja tehtaili kauden kahdeksannen osumansa. Ajassa 28:27 KJT:n häkki heilui jälleen, kun Eveliina Huttula (1+0) päätti nopean vastahyökkäyksen ja tykitti kiekon maaliin suoraan Jonna Yli-Mäenpään (0+1) syötöstä.

Ottelun puolessavälissä KJT sortui jäähyilyyn, jolloin Kärpät pääsi pelaamaan kahden pelaajan ylivoimaa. Tulosta syntyi, kun Aino Karppisen (1+0) laukaus löysi tiensä maaliin. Vain hetkeä myöhemmin Kärppien ottelun parhaaksi valittu Ella Välikangas (1+1) siivosi irtokiekon sisään ja kasvatti johdon jo kuuteen osumaan. Lopulta toiselle erätauolle siirryttiin 7-0 -lukemissa, kun Nelli Salomäki (1+0) kiersi kylmähermoisesti KJT-vahdin ja nosti kiekon rystyltä häkkiin.

KUVA (Sirpa Pöyhönen): Nelli Salomäki sai rauhassa viimeistellä maalin edestä Kärpille lukemat 6-0.

Kolmannessa erässä lisäosumia ei nähty. KJT pääsi otteluun paremmin mukaan, mutta pystyi luomaan vain muutamia tilanteita Kärppien maalilla.

Eilen vaihtopenkiltä HPK-ottelua seurannut Johanna Oksman oli torjuntavuorossa ja kirjasi nollapeliä varten 11 torjuntaa. Ottelun luonteesta kertoo hyvin se, että KJT:n maalivahti Jonna Moilanen venyi kiekon eteen 46 kertaa.

Kärpiltä löytyi ratkaisijoita laajalla rintamalla. Kaijankoski, Pasanen, Välikangas, sekä Huttula pääsivät tänään tekemään kauden avausosumat.

Lisää kliinisyyttä

Päävalmentaja Mira Kuisma ei ollut täysin tyytyväinen näkemäänsä, vaikka joukkueiden tasoero näkyi selvästi tulostaululla. Hukatut maalipaikat jäivät kaihertamaan vaativaa käskyttäjää.

"Tuloksellisesti kaksi erää oli hyviä. Maalinteossa oltaisiin voitu olla tehokkaampia. Muuten ihan ok esitys", Kuisma linjaa.

Loukkaantumisesta toipunut Ida Pasanen jatkoi samalla linjalla. Parannettavaa jäi.

"Oltaisiin voitu lisätä vauhtia, mutta olihan se jo parempaan päin", Pasanen tuumii.

Seuraavan kerran Kärpät nähdään kotijäällä vasta 27. lokakuuta, sillä edessä on neljä perättäistä vieraspeliä, joista ensimmäinen pelataan Vaasassa Sportia vastaan 13. lokakuuta. Samana viikonloppuna Kärpät suuntaa Tampereelle sarjakärki Ilveksen luokse.