Kärpille kolme pistettä - HPK vieraili Raksilassa
Julkaistu: 29.09.2018 00.00

Kärpät onnistui kasvattamaan voittoputkensa kolmeen otteluun, kun vieraaksi saapunut Hämeenlinnan Pallokerho kaatui Raksilassa lukemin 7-1 (2-0, 3-0, 2-1).

Kotijoukkue otti heti ottelussa komennon ja pyöritti kiekkoa nopeasti pelaajalta toiselle. Maalipaikkoja syntyi rutkasti, ja reilun viiden minuutin jälkeen kiekko oli päätynyt jo ensimmäisen kerran HPK:n maaliin Suvi Käyhkön (1+0) toimesta. Ensimmäisen erän puolivälissä syntyi 2-0 -osuma, jonka viimeisteli Kärppien pisteykkönen Saija Tarkki (1+1). Näissä lukemissa siirryttiin tauolle.

KUVA: Saija Tarkki viimeisteli Kärppien toisen maalin. Syöttäjän maaliin Niina Mäkinen. Kuva Sirpa Pöyhönen

Toinen erä jatkui tutulla kaavalla. Kevyellä jalalla liikkunut Kärpät sai kiekon kolmannen kerran maaliin jo toisella peliminuutilla, kun Camilla Reinikainen (1+0) ohitti HPK-vahdin ja siirsi pelivälineen tyhjään verkkoon. Osumaan erinomaisen syötön tarjoili Ella Välikangas (0+1). Neljättä osumaa ei tarvinnut odottaa kauaa, kun vain puolentoista minuutin jälkeen Jonna Yli-Mäenpää (1+0) taisteli kiekon maalin edestä sisään. Toiselle erätauolle siirryttiin lopulta 5-0 -tilanteessa, kun Sari Wäänänen (1+1) laukoi maalin ajassa 37:05.

Päätöserässä ottelun tahti laimeni huomattavasti, eikä kotijoukkueella ollut mitään kiirettä lisäosumille. Ajassa 48:24 Saila Saari päätti Kärppien pitkän hyökkäyksen ja sivalsi irtokiekon maaliin. Lukemissa 6-0 Kärppien selkä alkoi suoristua ja HPK alkoi painostamaan entistä enemmän. Kärppien huolimattomuus johti rangaistuksiin, ja HPK pääsikin pyörittämään kahden pelaajan ylivoimaa noin kahden minuutin ajan. Maalilla pelannut Susanna Airaksinen pimensi erinomaisesti HPK:n ylivoiman, mutta ei onnistunut enää venymään kiekon eteen vieraiden kaventaessa 6-1:een ajassa 55:01.

KUVA: Sari Wäänänen teki vahvan paluun kaukaloon loukkaantumisen jälkeen. Wäänänen viimeisteli Kärppien 5-0 maalin. Kuva: Sirpa Pöyhönen

HPK oli lähellä jo toista maalia, mutta päätösosuma syntyi vieraiden päädyssä ottelun viimeisellä minuutilla. Jasmin Hulanmäki (1+1) koski viimeisenä kiekkoon maalinedustajalla käydyn painin jälkeen, ja videotarkistuksen jälkeen kiekko toimitettiin keskipisteelle.

Airaksinen pysyi lämpimänä Kärppien tolppien välissä, sillä hänelle merkittiin yhteensä 36 torjuntaa. HPK:n maalivahdille tilastoitiin 30 torjuntaa.

Kärppien päävalmentaja Mira Kuisma piti näkemästään, vaikka viimeisessä erässä tempo hidastui.

• Kaksi erää oli ehjää pelaamista. Kolmannessa paketti levisi, mutta olen tyytyväinen. Pelattiin hyvin neljällä kentällä. Saatiin pidettyä vastustaja poissa pahimmilta maalintekopaikoilta, Kuima kommentoi ottelua.
  • Huomenna tempo on hitaampaa. Yritetään pitää oma liike samana kuin tänään eikä lähetä vastustajan liikkeeseen mukaan.

Huomenna Kärpät saa vieraita Keski-Uudeltamaalta, kun KJT Haukat saapuu Ouluun metsästämään kauden avausvoittoaan.

KÄRPÄT – KJT Haukat sunnuntaina kello 13:00 Oulun Energia areenalla.