TPS jäi kiekkosateen alle
Julkaistu: 23.09.2018 00.00

Kärpät sai otteluun nopean alun, kun heti ensimmäisestä hyökkäyksestä TPS:lle vihellettiin kampituksesta jäähy oman maalin takaa ajassa 0:30. Ylivoima oli Kärppien myllyä, mutta TPS puolusti maalinedustan tarkasti. Heti perään TPS sai toisen jäähyn väärästä vaihdosta, mutta turkulaisten maalin edestä ei löytynyt vieläkään tilaa.

Kärppäsihti osui kohdalleen reilun seitsemän minuutin kohdalla, kun Suvi Käyhkö (2+0) pamautti suoraan hyökkäyksestä kiekon ohi turkulaisvahdin.

Erän puolivälissä TPS pääsi vuorostaan ylivoimalle. Maajoukkuetähti Susanna Tapanin veto pienestä kulmasta maskin takaa livahti kärppäverkkoon ja peli oli tasan 1–1.

Ensimmäinen erä oli lähes täydellistä Kärppien hallintaa, mistä kertoo maalivahtien torjunnat 28–3.

Toisessa erässä peli jatkui samaan tapaan. Kärpät hallitsi kiekkoa, mutta tolpankilautusta enempää ei syntynyt, kunnes Niina Mäkinen (1+1) laukoi suoraan hyökkäyksestä kiekon turkulaisten maaliin 28. minuutilla.

Hetkeä myöhemmin TPS pääsi toisen kerran ylivoimalle ja upotti kahdeksassa sekunnissa toisen ylivoimamaalin, tilanne tasan 2–2.

Pian tämän jälkeen kotijoukkue tarjoili Kärpille pitkän 5–3 -ylivoiman ottamalla peräperää kaksi jäähyä. Kärppämylly jauhoi poikittaissyötön maalin eteen, Suvi Käyhkö siirsi kiekon maaliin ja Kärpät oli taas johdossa 2-3.

Kolmatta erää pelattiin yli puolenvälin Kärppien hallinnassa, mutta ilman maaleja, kunnes 53 minuutin kohdalla Saila Saari (1+1) karkasi oman pään aloituksesta läpiajoon ja lisäsi kärppäjohdon 2-4:een. Nämä jäivät ottelun loppunumeroiksi, kun TPS:n maalivahdin pois ottaminen ei tuottanut maaleja kumpaankaan päätyyn.

Kärppien maalilla Susanna Airaksiselle kertyi yhteensä 19 torjuntaa, kun TPS-vahti sai poimia kiekon peräti 82 kertaa. Kärppien parhaana palkittiin kolme syöttöpistettä saalistanut Saija Tarkki. Tehopisteitä keräsivät myös Nelli Salomäki (0+1) ja Alexia Remes (0+1).

Kärppien ottelut jatkuvat kahdella kotiottelulla. Lauantaina 29.9. klo 12:45 Raksilassa vierailee HPK ja sunnuntaina 30.9. klo 13:00 KJT Haukat.