Raumalla avoimien ovien päivä
Julkaistu: 22.09.2018 00.00

Kärpät aloitti maalitehtailun alivoimalla. Kotijoukkueen hyökkäykseenlähtö oman maalin takaa pysähtyi heti maalin edessä Saija Tarkin (1+2) karvatessa kiekon pois, maalivahdin veivaus kahville ja peli oli Kärpille 0-1 ajassa 2:43.

Lukko kuitenkin haastoi rohkeasti ja sai pyörityksen kärppäpäätyyn. Raumalaiset iskivät tasoituksen 1–1 maalinedustilanteesta jo reilun 8 minuutin kohdalla.

Toinen erä ehti vanheta vain 49 sekuntia, kun Saila Saari (0+1) jakeli namusyötön maalin eteen Niina Mäkiselle (1+0), joka vei Kärpät jälleen 1-2 -johtoon. Erän puolivälissä Kärpille sattui musta hetki, ja Lukko punnersi rinnalle ja johtoon minuutin sisällä. Mira Kuisma käytti aikalisän rauhoittaakseen joukkuetta.

Hetkeä myöhemmin Lukko tarjosi tilaisuuden hyödyntää aikalisällä punottuja kuvioita. Kärppien ylivoima tarvitsi vain 17 sekuntia 3–3 -tasoituksen tekemiseen Suvi Käyhkön (1+1) survoessa kiekon sisään maalin edestä. Aivan erän lopussa Kärpät meni jälleen johtoon 3-4, kun Lukon alueen kulmassa saatiin kiekonriisto, syöttö Nelli Salomäelle (2+1) maalin eteen ja veto pussiin.

Kolmannen erän alkuun Kärpät iski kaksi maalia. Ensin Aino Karppinen (1+0) pyssytti siniviivalta 3-5 ja pari minuuttia myöhemmin Nelli Salomäki purjehti raumalaisten puolustuksen läpi ja tinttasi kärppäjohdoksi jo 3-6. Lukko ei luovuttanut vieläkään. Erän puolivälissä Lukko pääsi rangaistuslaukauksella taas kahden maalin päähän. Ajassa 53:47 Kristiina Meriläinen (1+0) sinetöi loppunumeroiksi 4-7 laukomalla Ella Välikankaan (0+1) aloitusvoitosta kiekon maaliin.

Susanna Airaksinen napsi ottelussa 13 torjuntaa, lukkovahdin joutuessa venymään kärppälaukausten eteen 34 kertaa.

Kärppien parhaana palkittiin Nelli Salomäki. Tehopisteitä Kärpistä keräsivät myös Alexia Remes (0+2), Eveliina Huttula (0+1) ja Isa Rahunen (0+1).

Kärppien seuraava ottelu on Turussa TPS:aa vastaan huomenna 23.9. klo 12:20. Ottelu on katsottavissa Ruutu+:ssa.