Kuortane vei sarjapisteet
Julkaistu: 16.09.2018 00.00

Kärpät sai jo minuutin pelin jälkeen ylivoiman. Mylly pyöri tiiviisti Kuortaneen päädyssä, mutta maalipaikkoja ei syntynyt.

Kärppämaalilla Johanna Oksman joutui venymään useisiin pelastuksiin ja lopulta Kuortane sai survottua avausmaalin kuuden minuutin kohdalla. Loput ensimmäisestä erästä väännettiin tasaisesti päästä päähän lähes ilman pelikatkoja, kummankaan saamatta kunnollisia maalipaikkoja.

Toisessa erässä Kuortane myllytti ylivoimalla 2-0. Kärpillä oli useita avopaikkoja, mutta kiekkoa ei saatu sisään, kunnes päästiin ylivoimalle ja kärppämylly jauhoi 46 sekunnissa kavennusmaalin Saija Tarkin (1+1) laukauksella.

Erän lopulla Isa Rahusen ottama jäähy kostautui heti, kun Kuortane sai suoraan aloituksesta ylivoimakuvion ja ensimmäinen veto meni maaliin, 3-1.

Kolmanteen erään päävalmentaja Mira Kuisma herätteli joukkuetta vaihtamalla maaliin Susanna Airaksisen. Kärpät kavensikin 3-2:een suoraan hyökkäyksestä Kristiina Meriläisen tarkalla yläkulmavedolla.

Kärppien orastavaa takaa-ajoa himmensi Julia Ahlskogin ottama jäähy. Kärpät kuitenkin hyökkäsi alivoimallakin rohkeasti karvaten kahdellakin pelaajalla Kuortaneen päädystä asti.

Kärpät pääsi ylivoimalle kun ottelua oli jäljellä 4 minuuttia, ja otti aikalisän kuvioiden punomiseen. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Kärpät otti maalivahdin pois, mikä kostautui 26 sekuntia ennen loppua Kuortaneen heittäessä omasta päädystä asti roikkukiekon tyhjään kärppämaaliin. Näin loppunumeroiksi jäi Kuortaneen voitto 4-2.

Kärppien parhaana pelaajana palkittiin Saija Tarkki. Johanna Oksmanille kertyi kahdessa ensimmäisessä erässä 18 torjuntaa ja Susanna Airaksiselle kolmannessa erässä 14 torjuntaa. Kuortaneen maalivahti ehti kiekon eteen 34 kertaa.

Kärppien ottelut jatkuvat vieraskiertueella lauantaina 22.9. klo 12:30 Raumalla Lukkoa vastaan. Ottelu on katsottavissa Ruutu+:sta.