Sport jäi Kärppien jalkoihin
Julkaistu: 15.09.2018 00.00

Kärpät lähti otteluun ilman useita avainpelaajia. Emännät saivat lisää kylmää vettä niskaansa jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun omien pelaajien törmäyksen seurauksena Jenny Körkkö talutettiin pukukoppiin.

Lievästä kiekon pomppimisesta huolimatta peli oli Kärppien hallinnassa. Ensimmäisellä ylivoimalla erän puolivälissä Reetta Lindholmin (1+2) laukaus upposi maskin takaa suoraan vaasalaisten nuottaan.

Toisessa erässä Suvi Käyhkö (1+0) lisäsi kotijohdon 2-0:aan maalinedustan irtokiekosta. Erän puolivälin jälkeen Kärpät näytti kyntensä ja paineli menojaan. Aino Karppinen (1+0) pääsi namuttelemaan ensimmäisen liigamaalinsa alivoimalla Sportin puolustuksen unohdettua hänet täysin vapaaksi. Heti perään samalla alivoimalla Kärpät pääsi läpiajoon kahdellakin pelaajalla. Sport joutui ottamaan aikalisän.

Suvi Käyhkö viimeistelee 2-0 maalin edestä. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Kolmannessa erässä taivas repesi lopullisesti. Heti erän alkuun Saija Tarkki napautti viivasta laukauksella numerot 4-0:aan. Vaasalaiset kavensivat pienestä kulmasta ohi hölmistyneen Johanna Oksmanin, mutta reilua minuuttia myöhemmin Jonna Yli-Mäenpää (1+1) löi 5-1 Reetta Lindholmin laukauksen irtokiekosta. Saija Tarkki napautti 6-1 ja vaasalaiset saivat samassa ajassa vielä jäähyn kiekon sulkemisesta. Ylivoiman viime hetkillä Kristiina Meriläinen (1+0) sinetöi 7-1 maalin edestä.

Vieraitten kavennus 7-2 kolme minuuttia ennen loppua kärppäalueen kiekonriistosta jäi kosmeettiseksi, vaikka olikin kotijoukkueelle hyvä muistutus huolellisesta pelaamisesta.

Kristiina Meriläinen viimeisteli 7-1 -maalin. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Tehopisteille Kärpistä ylsivät myös Saila Saari (0+2), Niina Koukkula (0+2) ja Ella Välikangas (0+2). Kärppämaalilla Johanna Oksman torjui 21 kertaa, vaasalaisvahdille kertyi 49 torjuntaa.

Kärppien taival jatkuu heti sunnuntaina 16.9. Kuortaneen vieraana. Ottelu alkaa klo 15:30 ja se on katsottavissa Ruutu+:ssa.