Suomen Mestarit 2018
Julkaistu: 09.04.2018 00.00

Oulun Kärpät pystyi uusimaan mestaruuden vuoden tauon jälkeen.

Eilen illalla Oulun Energia Areenan kattoon lentelivät Kärppien naisten joukkueen kypärät, hanskat ja mailat, kun summerin soitto merkitsi, että Kärpät on uusinut Suomen Mestaruuden. Viimeisestä ratkaisevasta finaalista ei muodostunut jännitysnäytelmää muiden finaalisarjan otteluiden tavoin. Kärpät pelasi todella hyvin, eikä Ilveksellä ollut mitään saumaa ottelussa. Ottelu päättyi lopulta lukemin 5-1 ja mestaruus ratkesi otteluvoitoin 1-3.

Kärpät lähti heti ottelun alkuun hyvällä jalalla. Luistin liikkui ja joukkueiden otteista huomasi, että Kärpillä ei edellisyön bussimatka painanut lainkaan. Kärpät aloitti maalinteon ajassa 7:56, kun Sari Wäänänen syötti hienosti maalille ja Jasmin Hulanmäki (1+1) viimeisteli kärppäjohdon 1-0 hienolla laukauksella. Ensimmäiselle erätauolle mentiin kärppäjohdossa 1-0.

Toisen erän alkuun Kärpät pääsi ylivoimalle ja ottelussa nähtiin erikoisin maali. Ilvesvahti Vilma Vaattovaara ei tiennyt, missä kiekko oli ja osa pelaajista lopetti pelaamisen. Kiekko kuitenkin ajautui patjojen alta Niina Mäkiselle, jolla oli helppo työ laittaa kiekko maaliin. Kärpät johtoon 2-0. Muutama minuutti myöhemmin Kärpät joutui alivoimalle. Kärppien alivoima oli ollut todella hyvää finaalisarjassa, mutta nyt Ilves pääsi sen murtamaan ja kavensi ottelun lukemiksi 1-2. Jäähyn jälkeen Kärppien peli hiukan sekosi ja Ilveksellä oli mahdollisuus päästä peliin mukaan. Kärpät kuitenkin kokosi rivinsä ja sai pelistä jälleen otteen. Erän lopuksi alkoi "Nelli Salomäki" -show. Salomäki (2+0) siirsi Kärpät 3-1 johtoon hienolla rannelaukauksella.

Kolmas erä jatkui siitä, mihin toinen erä oli loppunut. Kärpät jatkoi loistavaa peliä, eikä Ilves saanut koneitaan käyntiin. Salomäki iski illan toisen osumansa ajassa 45:28 ja siirsi Kärpät jo 4-1 johtoon. Viimeisen erän puolivälissä Mäkinen (2+0) viimeisteli vielä loppulukemiksi 5-1 hienon kuvion päätteeksi. Ottelun viimeiset 10 minuuttia oli Kärppien fiilistelyä. Kärppien maalilla koko ottelusarjan torjunut Johanna Oksman oli joukkueen todellinen lukko. Oksman piti joukkuetta pystyssä torjunnoillaan ja nappasi ansaitusti itselleen Play Offien MVP-palkinnon. Viimeisessä ottelussa Oksmanille kertyi 27 torjuntaa.