Kärpät taipui Ilvekselle kotona
Julkaistu: 02.04.2018 00.00

Kärppien ja Ilveksen keskinäisissä kohtaamisissa tällä kaudella on joka kerta voittanut vierasjoukkue, ja niin lopulta kävi tälläkin kertaa. Toinen finaaliottelu ehti vanheta vain kolme minuuttia, kun Ilves meni jo 1-0 johtoon lyömällä kiekon reppuun maalinedusruuhkasta. Ottelu jäi kuitenkin niukkamaaliseksi, Kärppien tasoitus 1-1:een toisen erän puolivälissä jäi viimeiseksi osumaksi ennen voittomaalikilpailua. Saila Saari sai kaikessa rauhassa siirtää kiekon maaliin takakulmalta Aino Kaijankosken laukauksen jälkeisestä irtokiekosta.

Kärpät ja Ilves ovat erittäin tasaisia joukkueita. Kuvassa Isa Rahunen puolustaa Ilves-hyökkääjä Sari Kärnää. Kuvat Sirpa Pöyhönen.

Jatkoerää tahkottiin täydet 20 minuuttia ilman maalia. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa, etenkin kärppäpuolustus oli jatkoerän alkupuolella helteessä. Johanna Oksman oli kuitenkin jälleen muuri maalillaan ja piti Kärppiä pystyssä patjatorjunnoillaan läpi ottelun. Kärpät pelasi kovalla sykkeellä ja uhrautuvasti, mutta viime silaus jäi maalintekopaikoista puuttumaan.

Kärppien maalilla loistavasti jälleen torjuneelle Johanna Oksmanille kertyi ottelussa 46 torjuntaa.

Voittomaalikilpailussa Jasmin Hulanmäen tavaramerkkikikka osui tällä kertaa tolppaan. Muut Kärppien yritykset ajautuivat maalivahdin ulottuville eikä lisämaaleja tullut vieläkään. Oksman torjui myös kaikki Ilveksen yritykset, kunnes viidentenä laukonut Riikka Noronen veti kiekon kärppämaalin ylänurkkaan ja sinetöi Ilves-voiton.

Otteluvoitot ovat nyt tasan 1-1, joten finaaleja pelataan myös ensi sunnuntaina 8.4. klo 17:00 Oulun Energia Areenalla. Tuolloin mestaruus on katkolla edellispäivän Tampereen ottelun voittajalle.