Kärpät finaaliin – Blues kaatui 3-2
Julkaistu: 25.03.2018 00.00

Tänään Energia areenalla ratkaistiin kumpi joukkue, Kärpät vai Blues, pelaa kauden 2017-2018 Ilveksen kanssa finaaleissa. Ja se joukkue on KÄRPÄT!!!! Välieräsarja ratkaistiin viidennessä välieräottelussa. Kärpät ja Blues oli voittanut kummatkin ottelu kotona ja sarja oli tasan 2-2. Kumpikin joukkue oli matkustanut yön bussissa Ouluun, joten melkoinen kamppailu oli odotettavissa.

Ensimmäisessä erässä Kärpät ei saanut parasta itsestään irti. Blues pääsi ylivoimalle ottelun alussa ja juuri, kun kotijoukkue oli täysilukuinen Blues meni johtoon 0-1. Ensimmäisessä erässä ei nähty muita maaleja. Kärpät kokosi itsensä erätauolla ja tuli täysin uudella ilmeellä toiseen erään. Peli alkoi heti pyöriä Bluesin puolustuspäässä ja Kärpät tasoitti pelin 1-1 ajassa 21:33. Jonna Yli-Mäenpään ja Isa Rahusen (2+0) hienon hyökkäyskuvion päätteeksi Rahunen sijoitti tarkasti kiekon Bluesin maaliin. Vain minuutti edellisestä maalista Kärpät porhalsi jo johtoon 2-1. Asialla oli taas joukkueen kapteeni Rahunen, jonka viivaveto upposi Bluesin maaliin. Blues tarvitsi aikalisän.

Isa Rahunen viimeisteli tänään kaksi osumaa Bluesin maaliin. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Bluesin ylivoima toimi tänään ja ajassa 33:46 peli oli tasan 2-2. Kärpät ei kuitenkaan tästä hetkahtanut vaan alla kaksi minuuttia ennen erän loppua Niina Koukkula nousi maalille ja kiekko kimposi Bluesin pelaajan kautta maaliin. Erätauolle mentiin Kärppien johdossa 3-2. Kolmannessa erässä kotijoukkue esitti erittäin järkevää ja hyvää jääkiekkoa. Rauhallinen ote pelistä ja varmat vaihdot koko erän ajan siivitti kotijoukkueen finaaliin. Ottelu päättyi lukemiin 3-2 niin kuin myös koko ottelusarja. Kärppien maalilla torjuneelle Johanna Oksmannille kertyi ottelussa 31 torjuntaa.

Kärppien maalilla kaikki välieräottelut torjunut Johanna Oksman otti tänäänkin loistavia koppeja kaukalossa.

Kärpät kohtaa finaaleissa runkosarjan voittajan Ilveksen, joka varmisti jo eilen finaalipaikan kaatamalla Kuortaneen välieräsarjassa 3-1. Finaalisarjassa Ilveksellä on kotietu. Finaalit alkaa Tampereella pe 30.3. Suomen Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.