Kärppien ja Bluesin välieräsarja tasoissa
Julkaistu: 24.03.2018 00.00

Kärppien ja Bluesin välieräsarja menee täysin samalla kaavalla kuin viime vuoden finaalit. Kumpikin joukkue osaa ja hyödyntää kotikaukalon edun. Kärpät lähti otteluun hyvällä fiiliksellä ja sai heti ottelun alussa kokeilla ylivoimaa. Ylivoima oli tänään tehokas. Saija Tarkki (1+1) ampui viivasta ja Niina Mäkinen (1+1) siirsi reboundkiekon maaliin. Kärpät johtoon 0-1. Ensimmäisessä erässä ei nähty muita maaleja.

Toisen erän Blues aloitti vauhdikkaasti, kun kotijoukkue sai ylivoimahyökkäyksen suoraan omaan pään aloituksesta ja tasoitti ottelun 1-1. Kärpät loi hyviä paikkoja ja kiekko pyöri muutaman kerran ihan Blues-maalin maaliviivalla. Kärpät meni johtoon ajassa 27:46, kun hienon kuvion päätteeksi Tarkki latasi lukemiksi 1-2. Erän lopussa Blues tasoitti pelin 2-2 onnekkaalla maalilla. Kiekko kimpoili aloituksen jälkeen usean luistimen kautta Kärppä-maaliin.

Kolmannessa erässä erikoistilanteet ratkaisivat ottelun. Blues pääsi kahden naisen ylivoimalle ja meni johtoon 3-2. Kärpät taisteli toisen alivoima, mutta muutama sekunti toisen jäähyn loppumisesta Blues karkasi jo 4-2 johtoon. Kärpät ei tästä lannistunut ja lähti hirmuiseen takaa-ajoon. Kärpät pääsi ylivoimalle erän puolivälissä ja kavensi ottelun 4-3 Isa Rahusen terävällä lämärillä viivasta. Ottelun viimeiset neljä minuuttia oli täysin Kärppien hallintaa. Kärpät sai luotua ilman maalivahtia todella hyviä paikkoja ja kiekko pyöri useaan otteeseen maaliviivan tuntumassa. Tänään kuitenkaan edes tuuri ei ollut Kärppien puolella ja Blues vei 4.välieräottelun lukemin 4-3. Kärppien maalilla pelanneelle Johanna Oksmanille kertyi 34 torjuntaa.

Huomenna sunnuntaina 25.3. klo 14.30 Energia areenalla ratkaistaan finaalipaikka joukkueiden välillä. Tervetuloa seuraamaan huippukiekkoa!