Kärpät voittoon 3.välierässä
Julkaistu: 22.03.2018 00.00

Naisten Liigan 3.välierät käytiin tänään Oulussa ja Tampereella. Kotietu piti kummassakin ottelussa, kun Kärpät kaatoi Bluesin 5-2 ja Ilves voittomaalilaukauskisan jälkeen Kuortaneen 4-3. Kumpikin ottelusarja on tilanteessa 2-1 kotietujoukkueille.

Kärppien ja Bluesin ottelu oli jälleen tasainen. Ensimmäinen erä mentiin maalittomana. Kärpät pääsi kerran koittamaan ylivoimaa, mutta tuloksetta. Blues aloitti toisen erän maalinteon. Erää oli vain pelattu 54 sekuntia ja kiekko löytyi Kärppien maalista. Muutama minuutti myöhemmin alkoi Kärppien peli rullaamaan. Saila Saari (2+1) tasoitti pelin 1-1 terävällä vedolla Aino Kaijankosken hienosta syötöstä ajassa 26.49. Alle minuutti tästä Kärpät pääsi ylivoimahyökkäykseen ja Saija Tarkki (1+2) siirsi Kärpät johtoon 2-1. Ajassa 29.19 Kärpät karkasi johtoon jo 3-1, kun Tarkki karvasi kiekon Blues päädyssä ja sai tökättyä kiekon Niina Mäkiselle (1+1), joka siirsi tarkasti kiekon maaliin. Erätauolle mentiin Kärppien johdossa 3-1.

Saila Saari siirsi Kärpät 4-1 johtoon. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Kolmannessa erässä Blues aloitti raivoisan takaa-ajon. Kärpät katkaisi kirin erän seitsemännellä minuutilla. Tarkki ja Saari pääsi 2-1 hyökkäykseen. Tarkki syötti Saarelle ja Saari tykitti kiekon ihan Blues-maalin yläkulmaan. Blues kavensi lukemiksi 4-2 erän puolivälissä, mutta Kärpät kesti erän loppuun. Nelli Salomäki (1+1) viimeisteli loppulukemiksi 5-2 tyhjään maaliin.

Nelli Salomäki siirtää kiekon Bluesin tyhjään maaliin. Kuva Sirpa Pöyhönen

Kärpät siirtyi välieräsarjassa 2-1 johtoon. Finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa. Kärpät ja Blues kohtaavat lauantaina 24.3. klo 15.30 Espoossa, Tapiolassa.

Kärppien maalilla torjuneelle Johanna Oksmannille kertyi ottelussa 36 torjuntaa.