Blues tasoitti välieräsarjan
Julkaistu: 18.03.2018 00.00

Kärppien ja Bluesin välieräsarja seuraa toisintoa viime kauden finaaleista. Kärpät hallitsi Raksilassa ja Blues Tapiolassa. Välieräsarja tasoittui tänään, kun Blues kaatoi kotikaukalossa Kärpät lukemin 3-1.

Ensimmäisessä erässä Blues hallitsi kaukalon tapahtumia. Kärppien maalilla torjunut Johanna Oksman piti Kärppiä pystyssä ja otti useita loistavia torjuntoja. Ensimmäinen erä mentiin kuitenkin maalittomana. Toisen erän Blues pääsi aloittamaan ylivoimalla ja Blues käytti sen tehokkaasti. Kotijoukkue meni johtoon 1-0 ajassa 20:28. Blues lisäsi johtoaan hiukan onnekkaasti ajassa 26:50, kun Blues puolustaja Mira Huhdan veto meni maaliin Kärppien oman pelaajan lavasta. Kärpät sai erän puolivälissä kaksi ylivoimaa, mutta tänään onnetarkaan ei ollut Kärppien puolella. Ylivoima pyöri, mutta kiekko ei löytänyt tietä maaliin. Blues karkasi erän lopussa vielä 3-0 johtoon ja erätauolle mentiin samoissa lukemissa.

Kolmanteen erään Kärpät lähti hyvällä sykkeellä ja yritti vimmatusti ottaa kiinni Bluesin johtoa. Kärpät sai tehtyä kavennuksen ylivoimalla ajassa 48:16, kun Saila Saari survoi kiekon maaliin maalinedushässäkän päätteeksi. Kärpät pelasi ottelun lopussa ilman maalivahtia ja sai hyvän pyörityksen Bluesin päähän, mutta tehokkuus puuttui tällä kertaa. Blues vei 2.välierän nimiinsä lukemin 3-1. Kärppien maalilla pelanneelle Oksmannille kertyi ottelussa 44 torjuntaa. Ottelusarja on nyt tasoissa 1-1. Finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

3.välierä pelataan Energia areenalla torstaina 22.3. klo 19.00.