Kärpät ensimmäiseen voittoon välieräsarjassa
Julkaistu: 17.03.2018 00.00

Kärpät ja Blues aloitti välieräsarjan tänään Energia areenalla. Ottelussa oli heti alkuun hieno playoffs-kevään meininki, kun Kärppien kannatusjoukko Poromafia oli tullut halliin kannustamaan omiaan.

Raksilassa nähtiin hyvää jääkiekkoa ja tunnetaso kummallakin joukkueella oli playoffs-otteluiden tasolla. Kaksi ensimmäistä erää mentiin todella tasaisissa merkeissä, eikä maaleja nähty. Ottelu virtasi päästä päähän ja kumpikin joukkue pelasi erittäin tarkkaa puolustuspeliä. Ensimmäisessä erässä Niina Koukkula kilautteli Blues-maalin ylärimaa ja Kärpät taisteli kolme alivoimaa.

Kolmannessa erän alussa maalinteon aloitti Kärpät, kun Suvi Käyhkö (1+1) punnersi maalille ja sijoitti tarkasti kiekon vierasjoukkueen maaliin. Vain minuutti Kärppien johtomaalista Blues tuli tasoihin 1-1. Ajassa 49.42 Blues painoi johtoasemaan 1-2, mutta Kärpät ei tästä lannistunut. Kova taistelu ja työnteko palkittiin, kun Kärpät tasoitti 2-2 ilman maalivahtia ajassa 59.39. Saila Saari (1+1) sijoitti kiekon tarkasti etuyläkulmasta Blues-maaliin. Varsinainen peliaika päättyi lukemin 2-2 ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoerään.

Johanna Oksman torjui tänään Kärppien maalissa 41 kertaa. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Kärpillä oli todella hyvä liike koko jatkoerän ajan ja joukkue sai luotua hyvin tilanteita hyökkäyspäässä. Noin kaksi minuuttia ennen jatkoerän loppua Saija Tarkki katkaisi Bluesin syötön siniviivalla ja syötti Sari Wäänäselle. Wäänänen painoi maalille ja sijoitti kiekon Blues-vahti Jenna Silvosen kainalosta maaliin. Kärppien maalilla loistavasti pelanneelle Johanna Oksmanille kertyi ottelussa 41 torjuntaa. Kärpille voitto 1.välierästä lukemin 3-2 ja otteluvoitot on 1-0. Finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Ennen ottelua Kärppien pelaajia palkittiin Naisten Liigan kauden 2017-2018 palkinnoilla. Saija Tarkki Tehopelaaja (Sari Fisk -palkinto), Isa Rahunen Paras puolustaja (Päivi Halonen -palkinto) ja Saila Saari FairPlay (Emma Laaksonen -palkinto)

Joukkueet kohtaavat huomenna Espoossa, Tapiolassa, klo 17.30. Ottelua voi seurata Fanseatin kautta.