Kärpät jatkoi voittoputkea
Julkaistu: 03.02.2018 00.00

Kärppien ja Bluesin väliset ottelut ovat tällä kaudella olleet erittäin tasaiset. Joukkueet kohtasivat viime viikonloppuna Oulussa. Kärpät vei ottelun nimiinsä 6-3. Tämän päivän otteluun Espoossa Kärpät lähti ilman maajoukkuenaisia Isa Rahusta, Saila Saarta ja Mira Jalosuota, jotka matkustivat PyeongChang olympialaisiin Etelä-Koreaan torstaina.

Kärpät ei antanut maajoukkuepelaajien poissa olon vaikuttaa tekemiseen. Joukkue pelasi erittäin hyvää joukkueen peliä ja luistin liikkuu pitkästä bussimatkasta huolimatta. Kärpät loi ensimmäisessä erässä todella hyviä maalipaikkoja, mutta kiekko ei millään löytänyt tietä Blues-maaliin. Blues käytti ylivoimansa hyväksi ja meni johtoon 1-0 erän lopussa.

Toisessa erässä Kärppien maalihanat aukesivat, kun ajassa 26.15 Niina Koukkula löi irtokiekon sisään Blues-maaliin 1-1. Kärpät meni johtoon 1-2 erän puolivälin jälkeen, kun Nelli Salomäki karvasi kiekon Bluesin maalin takana ja syötti yksin unohtuneelle Janette Jokikokolle maalin eteen, joka siirsi kiekon varmasti maaliin. Blues kuitenkin kavensi 2-2 vain kolme minuuttia myöhemmin.

Kolmannessa erässä Kärppien peli ajoittain rakoili, mutta joukkue sai koottua rivit. Blues karkasi 3-2 johtoon ajassa 46.45. Kärpät haki vimmatusti tasoitusta ja yrittäminen tuotti tulosta. Niina Mäkinen pääsi nousemaan kulmasta Bluesin maalille ja kylmän viileästi sijoitti kiekon maaliin. Ottelu oli tasan 3-3. Ratkaisua haettiin jatkoajalla ja vaikka Kärpät pääsi aloittamaan jatkoajan ylivoimalla, ei maaleja syntynyt. Mentiin voittolaukauskisaan. Kärpiltä onnistuivat Suvi Käyhkö ja Saija Tarkki. Kärppien maalilla tänään torjunut Susanna Airaksinen torjui kaksi kolmesta Bluesin yrityksestä ja Kärpät vei voiton 3-4. Airaksiselle kertyi ottelussa 31 torjuntaa.

Kärpät kohtaa huomenna Keravalla KJT:n. Ottelu alkaa klo 15.20