Yhdeksän pisteen viikonloppu
Julkaistu: 21.01.2018 00.00

Kärppien kolmen ottelun vieraskiertue sai huipun päätöksen. Joukkue voitii Kuortaneen 1-4 ja mukaan tarttui täydet 9 pistettä. Perjantaina kaatui HPK lukemin 2-5 ja lauantaina Ilves 0-3. Kärpät on nyt toisena Naisten liigassa 47 pisteellä. Sarjaa johtaa Ilves pistein 57, mutta kaksi ottelua enemmän Kärppiä pelanneena. Kolmantena on Espoon Blues pistein 44, mutta espoolaisjoukkueella on niin ikään kaksi ottelua enemmän pelattuna.

Kuortane on ollut tällä kaudella Kärpille vaikea vastus. Kahdessa edellisessä ottelussa Kuortane oli vienyt voiton. Tämän päivän ottelu sai salama-alun, kun Kärpät loi painetta Kuortaneen päätyyn. Niina Koukkula karvasi kiekon ja Niina Mäkinen (1+1) oli unohtunut täysin yksin Kuortaneen maalille. Mäkinen sijoitti kiekon tarkasti rystyllä Kuortaneen maaliin 0-1. Erän puolivälissä Kärpät lisäsi johdon jo 0-2 Saila Saaren ylivoimamaalilla. Kärppien ote hiukan herpaantui erän lopussa ja Kuortane kavensi 1-2 ylivoimalla noin minuutti ennen loppua.

Niina Mäkinen siirsi Kärpät 0-1 johtoon noin minuutin pelin jälkeen. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Toisessa erässä kiekko pomppi kummankin joukkueen lavassa. Kärpät kuitenkin rankaisi ylivoimalla. Mira Jalosuo lämäsi kiekon suoraa syötöstä Kuortane maaliin yläkulmaan. Erässä ei nähty muita maaleja, joten erätauolle mentiin Kärppien johdossa 1-3.

Saila Saari seuraa Mira Jalosuon lämäriä ylivoimalla. Kärpät johtoon 1-3. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Kolmannessa erässä Kärpät pelasi voittavaa kiekkoa. Heti erän alussa kiekko löytyi jälleen Kuortaneen maalista, kun Sari Wäänänen veti rebound-kiekon sisään. Kärpät pelasi äärimmäisen hyvää alivoimaa viimeisessä erässä. Joukkue hoiti loistavasti kolme 2 minuutin jäähyä. Jäähyjen aikana Kuortaneella ei saanut juuri lainkaan luotua maalintekotilanteita. Ottelu päättyi 1-4 Kärppien voittoon. Kärppien maalissa hyvin pelanneelle Johanna Oksmannille kertyi 34 torjuntaa.

Kärppien seuraavaa ottelu on Oulun Energia areenalla ensi viikon lauantaina 27.1. klo 16.00. Ouluun matkustaa vieraaksi Espoon Blues.