Ilves kaatui  - Sari Wäänänen liekeissä
Julkaistu: 20.01.2018 00.00

Ilves kaatui - Sari Wäänänen liekeissä

Tänään Tesomalla pelattiin Naisten Liigan kärkikamppailu. Ilveksen ja Kärppien kohtaaminen oli runkosarjan viimeinen. Aikaisemmissa otteluissa Ilves oli vienyt voiton jatkoajalla ja normaalipeliajalla. Kärpillä oli taskussa yksi jatkoaikavoitto. Kentän vauhdista huomasi heti, että kyseessä oli Liigan kärkkikamppailu. Ensimmäinen erä oli tasainen, vaikkakin Kärpät sai luotua hyviä paikkoja ja useita veto kohti Ilves-maalia. Ensimmäisessä erässä ei nähty maaleja.

Johanna Oksman torjui nollapelin 29 torjunnalla. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Kärpät avasi maalihanat toisen erän viidennellä minuutilla, kun Sari Wäänänen karkasi läpiajoon ja ujutti kiekon Ilves-vahti Camilla Kortesniemen längistä. Vain kaksi minuuttia edellisestä maalista Wäänänen iski jälleen kiekon Ilveksen maaliin. Nelli Salomäki voitti aloituksen ja Wäänänen tälläsi kiekon yläkulmaan.

Kolmannessa erässä vauhti säilyi ja molemmat joukkueet pelasivat hyvää kiekkoa. Ilves pääsi yrittämään ylivoimaa kahteen otteeseen, mutta loistavasti pelannut Kärppä-vahti Johanna Oksman venyi loisto torjuntoihin ja muutaman kerran onnikin oli kärppäläisten puolella. Suvi Käyhkö sinetöi loppulukemiksi 0-3 kolme minuuttia ennen päätössummerin soittoa. Oksmannille kertyi ottelussa 29 torjuntaa ja loistava nollapeli.

Kärppien matka jatkuu huomenna Kuortaneelle. Kuortane on vienyt kauden kummankin kohtaamisen nimiinsä, joten nyt Kärpillä on erittäin tärkeä saada päänahka myös Kuortaneen joukkueesta. Ottelu alkaa klo 15.30.

Kolme pistettä Kärpille Kuvat: Sirpa Pöyhönen