Kärpät voitolla joulutauolle
Julkaistu: 10.12.2017 00.00

Kärppien naisten joukkue lähti joulutauolle hyvillä mielin. Eilen pelatussa ottelussa Kärpät nappasi hyvällä pelillä voiton HPK:sta lukemin 4-1. Ottelu aloitettiin mukavasti, kun Kärppien naisten joukkueen kentälle saatteli Kärppien kiekkokouluryhmän, Pikku Saijat, pelaajat. Jäällä nähtiin niin tulevia kuin myös nykyisiä kärppätähtiä.

Pikku Saijat saatteli Kärppien pelaajat jäälle ottelun alussa. Kuva Sirpa Pöyhönen

HPK aloitti maaliteon ensimmäisen erän lopussa, kun kiekko löysi onnekkaasti tien kärppämaaliin oman pelaajan kautta. Kärpät iski tasoituksen 1-1 heti seuraavasta aloituksesta, kun Niina Mäkinen purjehti HPK:n puolustuksen läpi ja hienolla harhautuksella laittoi kiekon maaliin.

Niina Mäkinen 1-1 hienon harhautuksen päätteeksi. Kuva Sirpa Pöyhönen

Erätauolle mentiin lukemissa 1-1. Energia Areenalla vietettiin ottelun yhteydessä perhetapahtumaa. Areenan käytävillä oli paljon tekemistä koko perheelle. Ensimmäisellä erätauolla nähtiin Päiväkotikaarnalaivan ja Kärppien kiekkokouluryhmän, Pikku Saijat, välinen rankkarikisa.

Kaarnalaivan pojat vastaan Pikku Saijat rankkarikisa, Kuva Sirpa Pöyhönen

Toinen erä oli Kärppien hallintaan. Erän ainut tilastomerkintä oli Kärppien johtomaali 2-1 ajassa 37.29, kun Kristiina Meriläinen lämäsi kiekon HPK-maalin kattoon. Maali oli Meriläisen kauden ensimmäinen. Toisella erätauolla nähtiin perinteinen Arina-kisa, missä kiekkoja pääsi ampumaan lapsia tervehtimään tullut joulupukki.

Kolmannessa erässä Kärpät teki rutiinisuorituksen. Hallitsi peliä ja pelasi järkevästi. Kärpät lisäsi johdon 3-1 erän puolivälissä, kun Saila Saari pääsi läpiajoon ja sijoitti varmasti kiekon HPK-maaliin. Kärpät pääsi vielä erän lopussa ylivoimalle. Mäkinen viimeisteli ottelun loppulukemiksi 4-1 ylivoimakuvion päätteeksi. Kärppien maalilla pelanneelle Johanna Oksmannille kertyi ottelussa 28 torjuntaa.

Niina Mäkinen viimeisteli loppulukemiksi 4-1. Kuva Sirpa Pöyhönen

Kärpät siirtyy joulutauolle runkosarjan kakkosena. Saila Saari ja Isa Rahunen lähtevät naisten maajoukkueen mukaan Pre Olympic Cupiin. Kärppien seuraava ottelu pelataan 13.1. Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. Aikaisemmasta otteluohjelmasta poiketen Kärppien ja KalPan välinen ottelu 6.1.2018 siirtyy pelattavaksi helmikuulle.