Kärpät taipui jatkoajalla
Julkaistu: 26.11.2017 00.00

Tänään Energia areenalla nähtiin Naisten Liigan kärkikamppailu, kun Kärppien vieraaksi saapui Tampereen Ilves. Kärpät sai kapteeninsa Isa Rahusen takaisin kokoonpano, joka huilasi lauantain ottelun sairastumisen vuoksi. Ottelu oli vauhdikas ja Kärpät pääsi heti alkuun koittamaan ylivoimaa, mutta maali jäi tekemättä. Ilves rankaisi Kärppien virheestä ja meni johtoon 0-1 ajassa 5.57. Erän loppupuolella Ilves pääsi ylivoimalle. Kärpät pelasi alivoimaa hyvin ja kulmatilanteen päätteeksi Ilves-hyökkääjä Sari Kärnälle näytettiin päätyovia. Rangaistuksen syy potkaiseminen. Kärpät ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä ylivoimaa. Erän viimeisellä minuutilla kova työ palkittiin ja Niina Mäkinen survoi kiekon Ilveksen maaliin. Erätauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toisessa erässä paikkoja oli puolin ja toisin. Maalin teossa onnistui kuitenkin vain Ilves. Ilves meni johtoon 1-2 erän puolivälissä Kärppien puolustusvirheen takia. Kolmaserä oli rikkonainen. Kärpät pääsi toistamiseen koittamaan ottelussa ylivoimaa 5 minuutin verran, kun jo toinen Ilves pelaaja ajettiin ulos ottelusta. Vaikka Kärppien ylivoima oli tänään tehotonta, kova yrittäminen palkittiin, kun Mäkinen laittoi kiekon toistamiseen Ilves-maaliin ajassa 55.07. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 2-2.

Niina Mäkisen tasoitus 2-2 ajassa 55.07 Kuvat Sirpa Pöyhönen

Jatkoaikaa lähdettiin pelaamaan varovaisesti ja ensimmäinen minuutti joukkueet pyörivät keskialueella. Kärppien puolustus teki kohtalokkaan virheen siniviivan päällä ja menetti kiekon Anni Rantaselle. Rantanen purjehti läpiajoon ja ratkaisi Ilvekselle kaksi pistettä. Kärppien maalilla pelanneelle Johanna Oksmannille kertyi ottelussa 17 torjuntaa.

Kärppien ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna vieraissa. Kärpät kohtaa KJT:n ja Bluesin.