Koukkulan maalit ratkaisi Kärpille kaksi pistettä
Julkaistu: 25.11.2017 00.00

Tänään vietettiin Energia areenalla tyttö- ja naiskiekkopäivää. Iltapäivä alkoi tyttöjen omalla jääkiekon kokeilujäällä, johon kaikki tytöt saivat tulla kokeilemaan jääkiekon pelaamista. Jäälle tulikin 30 tyttöä, josta yli puolet oli ensikertalaisia.

Tyttöjä oli mukavasti tänään kokeilemassa jääkiekon pelaamista Kuva Sirpa Pöyhönen

Tyttöjään jälkeen nähtiin Kärppien ja Bluesin välinen Naisten Liigan kamppailu. Ottelusta oli odotettavissa tasainen ja niinhän siitä tulikin. Blues aloitti maalinteon 0-1 ensimmäisen erän puolessa välissä ylivoimalla, kun Emmi Rakkolainen survaisi kiekon Kärppä maaliin. Alle minuutti Bluesin maalista verkko heilui toisessa päässä, kun Niina Mäkinen laittoi rebound-kiekon sisään. Tilanne oli 1-1. Kokonaisuudessa ottelu oli rikkonainen. Jäähyjä tuli paljon kummallekin joukkueelle. Kärpät rankasi alivoimalla Bluesin virheestä, kun Niina Koukkula karkasi läpiajoon ja laittoi varmasti kiekon Blues-vahti Jenna Silvosen ohi. Erätauolle mentiin Kärppien johdossa 2-1.

Niina Koukkulan 2-1 osuma alivoimalla Kuva Sirpa Pöyhönen

Toisen erän ensimmäisen puoliskon Kärpät pelasi melkein koko ajan alivoimalla, mikä sekoitti kotijoukkueen pelirytmiä. Blues rokotti Kärppien ylipelaamisesta ja tasoitti ottelun 2-2 toisen erän puolivälissä. Erään ei muita tilastomerkintöjä tullut ja erätauolle mentiin tasalukemissa. Kärpät sai luotua muutaman todella hyvän maalipaikan kolmannessa erässä, mutta kiekko ei löytänyt tietä Blues-maaliin. Kolmas erä oli maaliton ja ratkaisua haettiin jatkoajalla. Blues sai aloittaa jatkoajan ylivoimalla, mutta Kärpät kesti ylivoimayritykset. Maaleja ei jatkoajalla syntynyt ja mentiin voittolaukauskilpailuun. Maalivahdeista tänään pidemmän korren vei Kärppä-vahti Johanna Oksman, joka pysäytti kaikki Bluesin yritykset. Oksmanille kertyi ottelussa 23 torjuntaa. Kärpiltä onnistui illan toisella maalilla Niina Koukkula. Kärpät vei ottelun lukemin 3-2 ja nappasi tärkeät kaksi pistettä.

Huomenna Energia areenalle Kärpät saa vieraaksi sarjajohtaja Ilveksen. Ottelu alkaa klo 13.00.