Reissulta kuusi pistettä mukaan
Julkaistu: 19.11.2017 00.00

Kärpät kohtasi vieras reissun toisessa ottelussa HPK:n Hämeenlinnassa. Kärpät pääsi pitkästä aikaa aloittamaan ottelun neljällä hyökkäysketjulla, kun sairastuvalla olleet pelaajat kuntoutuivat pelikuntoon. Kärpät aloitti ensimmäisen erän vauhdikkaasti ja otteet olivat parempia kuin eilisessä Lukko ottelussa. Ensimmäinen maali nähtiin neljän minuutin kohdalla, kun Saija Tarkki (1+2) ohjasi Niina Mäkisen (1+1) vedon HPK-maalin kattoon. HPK kuitenkin pääsi rankaisemaan Kärppien virheestä ja tasoitti ottelun 1-1 kahdeksannen peliminuutin kohdalla. Erätauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toinen erä oli tasaista vääntöä, vaikka Kärpät hallitsi kentän otteita. Pieni huolimattomuus syötöissä kuitenkin näkyi vierasjoukkueen otteissa. Erässä ei maaleja nähty ja ratkaisua haettiin kolmannessa erässä. Kärpät lähti hakemaan kolmea pistettä ja laittoin hurmoksen päälle. Ylivoima tuotti tulosta, kun Saila Saari (1+1) lämäsi kiekon HPK-maalin kattoon ajassa 45:03. Kärpät meni johtoon 1-2. Ehti kulua vain 25 sekuntia ja kiekko löytyi taas HPK-maalista. Maalintekijänä oli Niina Mäkinen. Noin minuutti myöhemmin Kärpät lisäsi johdon jo 1-4, kun Alexia Remes veti hienon vedon maalin ylänurkkaan. HPK pääsi vielä kahden naisen ylivoimalle erän puolivälissä ja kavensi ottelun 2-4. Nämä jäi kuitenkin ottelun loppulukemiksi ja Kärpät vei kolme pistettä Ouluun. Sari Wäänänen keräsi ottelussa tehoja 0+2 ja Kärppien maalilla torjuntahommia jatkaneelle Susanna Airaksiselle kertyi yhteensä 21 torjuntaa.

Ensi viikonloppuna Kärpät kohtaa Energia areenalla Bluesin ja Ilveksen. Lauantaina 25.11. Energia areenalla vietetään tyttökiekkopäivää. Kaikki halukkaat tytöt pääsevät kokeilemaan jääkiekon pelaamista ennen Naisten liigaottelua. Tyttöjen kokeilujää on Energia areenalla klo 15.00-16.00. Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa klo 14.15. Kaikkien tapahtumaan osallistuvien tyttöjen perheet pääsevät veloituksetta katsomaan Naisten liigaottelua Kärpät-Blues klo 17.00. Sunnuntaina 26.11. Kärppien vieraaksi saapuu Ilves. Ottelu alkaa Energia areenalla klo 13.00.