Kärpät otti helpon voiton Lukosta
Julkaistu: 21.10.2017 00.00

Kärpät järjesti tänään Energia areenalla maali-iloittelun Rauman Lukkoa vastaan. Ensimmäisessä erässä Kärpät ei ihan saanut koneitaan heti käyntiin. Kärpät meni johtoon Saija Tarkin (1+1) läpiajomaalilla 1-0 viiden minuutin pelin jälkeen. Alivoimalla kumpikin joukkue oli tehokas. Kärpät meni 2-0 johtoon Isa Rahusen (2+1) alivoimamaalilla erän puolessa välissä. Lukko pääsi tasoittamaan 2-1 myös alivoimalla pari minuuttia ennen erän loppua.

Toiseen erään Kärpät sai paremman vaihteen päälle ja kotijoukkue siirtyi 3-1 johtoon Reetta Lindholmin (2+0) ylivoimamaalilla. 4-1 maalista vastasi kauden ensimmäisen ottelun pelannut Nelli Salomäki (2+0). Erän puolessa välissä Eveliina Huttula (1+1) siirsi Kärpät jo 5-1 johtoon läpiajosta kauden ensimmäisellä osumalla. Tämä riitti Lukko-vahti Eveliina Suonpäälle ja maalille luisteli Katriina Saarenpää.

Kauden ensimmäisen ottelun pelannut Nelli Salomäki viimeisteli kaksi maalia Lukon verkkoon. Kuvat Sirpa Pöyhönen.

Kolmas erä alkoi vauhdikkaasti, kun Salomäki siirsi vain 50 pelisekunnin jälkeen kiekon jälleen vierasjoukkueen maaliin 6-1. Rahunen siirsi illan toisella osumalla Kärpät jo 7-1 johtoon ylivoimalla. Muutama minuutti myöhemmin Saila Saari (1+1) karkasi läpiajoon ja lirutti kiekon maaliin Lukko-vahdin jalkojen välistä 8-1. Loppulukemat 9-1 viimeisteli ylivoimalla puolustaja Lindholm tutulla ja tarkalla viivavedolla. Suvi Käyhkö ja Jonna Yli-Mäenpää keräsi ottelussa tehot 0+3. Kärppien maalilla pelanneelle Anni Keisalalle kertyi ottelussa 13 torjuntaa.

Ottelun alussa kukitettiin Kärppien pelaajia, joille oli kertynyt tasalukemia Naisten pääsarjaotteluista. Vastikään 200 ottelua tuli täyteen Isa Rahusella ja Niina Mäkisellä. Samalla kukitettiin myös Saija Tarkki ja Saila Saari 300 ottelu ylityksestä.

Kärppien ottelut jatkuu huomenna sunnuntaina 22.10. klo 15.30. Energia areenalle saapuu vieraaksi sarjakärki Ilves.