Kärpät jatkaa ykkösenä
Julkaistu: 14.10.2017 00.00

Naisten Liiga palasi maajoukkuetauolta tosi toimiin. Kärpät kohtasi tänään kärkikamppailussa Ilveksen Tampereella. Ottelu oli vauhdikas heti alusta alkaen niin kuin kärkikamppailu tuleekin olla. Tilanteita oli molemmissa päissä ja kumpikin pääsi koittamaan ylivoiman toimivuutta. Erätauolle mentiin kuitenkin tilanteessa 0-0.

Toisessa erässä Ilves oli niskan päällä, mutta tänään Kärppien maalilla pelannut Anni Keisala torjui usean Ilves-yrityksen. Ilves meni johtoon kuitenkin 1-0 vai 20 sekuntia ennen erän päättymistä Jenna Lehtiniemen viivavedolla. Kolmannessa erässä kummallakin joukkueella oli hyviä maalintekopaikkoja ja peli oli vauhdikasta. Kärpät haki vimmatusti tasoitus maalia ja kova työ palkittiin. Kärpät tasoitti pelin ilman maalivahtia ajassa 59.33. Hyvän pyörityksen jälkeen Niina Mäkinen iski kiekon Ilves-maalin yläkulmaan.

Ottelu meni jatkoajalle, mutta maaleja ei syntynyt, vaikka Ilves pääsi pelaamaan ylivoimalla jatkoajan kaksi viimeistä minuuttia. Ottelu ratkaistiin voittomaali kisassa. Kaikki Ilveksen yritykset pysähtyivät kärppävahti Keisalaan ja Isa Rahunen teki maalin, joten Kärpät nousi tasoihin ja lopulta ohi. Kaksi pistettä matkasi Ouluun. Kärppien maalivahti Keisala pelasi kauden parhaimman ottelunsa ja torjuntoja kertyi yhteensä 27.

Huomenna Kärpät matkustaa Kuortaneen vieraaksi. Ottelu alkaa klo 15.30.