Kärpät voitti HPK:n puhtaalla pelillä
Julkaistu: 30.09.2017 00.00

Kärpät lähti lauantaina hakemaan ensimmäistä kotivoittoa Naisten Liigassa, kun vastaan asettui sarjakärki HPK. Kärpät oli niskan päällä heti alussa ja kiekko pyöri suurimmaksi osaksi HPK:n puolustusalueella. Kärpät meni johtoon 1-0, kun aloituksen jälkeen Suvi Käyhkö siirsi reboundkiekon HPK:n maaliin. Toinen erä mentiin jokseenkin samalla kaavalla. Kärpät painosti ja sai luotua hyviä maalintekotilanteita. Kun muutama minuutti erää oli pelattu Kärpät meni 2-0 johtoon Niina Mäkisen (1+2) maalilla. HPK sai erän aikan luotua muutaman varallisen maalintekotilanteen, mutta Kärppien maalilla tänään torjunut Johanna Oksman oli loistavassa vireessä.

Jonna Ylimäenpää punnertaa HPK-maalille Kuvat: Sirpa Pöyhönen

Kolmannessa erässä Kärpät jatkoi vahvaa liikettä, eikä HPK enää pystynyt uhkaamaan Kärppien voittoa. Jonna Yli-Mäenpää siirsi Kärpät johtoon alivoimalla 3-0 ja Saija Tarkin (1+1) ohjaus maalin edestä sinetöi loppulukemiksi 4-0. Kärpät nappasi Naisten Liigassa ensimmäisen kotivoiton. Kärppien maalilla pelannelle Oksmannille kertyi 22 torjuntaa. HPK:n maalivahdilla Meeri Räisäsellä oli työteliäämpi ilta 39 torjunnalla. Maalivahdit olivat tänään hyviä, sillä kumpikin veskari nappasi itselleen parhaan pelaajan palkinnon.

Johanna Oksman pelasi kauden ensimmäisen nollapelin torjuen 22 kertaa ottelussa. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Kärppien pelit jatkuu huomenna sunnuntaina 1.10. klo 12.45 Oulun Energia Areenalla KJT:tä vastaan. Ottelua ennen Raksilan harjoitushallissa järjestetään tytöille jääkiekon kokeilutapahtuma GHD-jää klo 11.30-12.30. Kaikki tytöt ovat tervetulleita tutustumaan jääkiekon pelaamiseen. Mukaan tarvitset luistimet, kypärän ja mailan. Jäällä tyttöjen kanssa pelaamassa on Kärppien Naisten liigajoukkueen pelaajia.