Kärpät jatkoi voitolla Naisten Liigassa
Julkaistu: 17.09.2017 00.00

Kärpät sai vastaan Liigan avausturnauksen toisessa ottelussa KalPan Kuopiosta. Ensimmäinen erä oli maalirikas. Kärpät painosti KalPan päässä ja erän puolivälissä Saila Saari ohjasi Isa Rahusen viivavedon KalPan maaliin. KalPa on vaarallinen vastahyökkäyksien joukkue ja muutama minuutti Kärppien johtomaalista KalPa tasoitti Johanna Juutilaisen maalilla 1-1. Ensimmäinen erä melkoista ”hurlumhei”-kiekkoa. Sari Wäänänen siirsi Kärpät 2-1 johtoon alivoimalla KalPa-pelaajien avustuksella. Kärpät siirtyi erän lopulla jo 3-1 johtoon Niina Mäkisen ylivoimamaalilla, mutta KalPa pelasi hyvin ja Elisa Holopainen iski kaksi maalia erän kahdella viimeisellä peliminuutilla. Erätauolle mentiin lukemissa 3-3.

Saila Saari ohjasi Isa Rahusen vedon KalPan maaliin ajassa 9.51. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Pelin rakenne muuttui toiseen erään ja kumpikin joukkue alkoi pelaamaan huolellisempaa peliä. KalPa siirtyi johtoon 3-4 erän puolessa välissä. Kärpät ei lannistunut tappioasemasta vaan jatkoi sinnikkäästi painostusta KalPa maalille päin. Niina Mäkinen tasoitti pelin päivän toisella osumalla 4-4 ajassa 49.34. Kärpät sai jäähyn viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua, mutta alivoima toimi, eikä KalPa saanut tehtyä maalia. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 4-4. Mentiin jatkoajalla, minkä Kärpät pääsi aloittamaan ylivoimalla. Kärpät pyöritti hyvin ylivoimaa, mutta kiekko ei löytänyt tietä maalinperukoille asti. Pelin ratkaisijaksi nousi kärppäpakki Isa Rahunen, joka veti takataskustaan jäätävät kikat harhauttaen kaksi KalPan pelaaja ja lopuksi liruttaen kiekon KalPa-vahti Tiina Ranteen längistä. Kärpät voitti ottelu 5-4 jatkoajalla ja kaksi pistettä matkasi Ouluun. Kärppien maalilla tänään torjuneelle Susanna Airaksiselle kertyi 26 torjuntaa ja KalPa-vahti Tiina Ranteelle 42 torjuntaan.

Kärppien ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna. Lauantaina 23.9. klo 17.00 Kärpät saa vastaan Team Kuortaneen kotiavauksessa. Samaisessa ottelussa Suomen Mestaruusviiri 2017 nostetaan Energia Areenan kattoon. Sunnuntaina 24.9. Kärpät matkustaa KalPan vieraaksi Kuopioon. Ottelu alkaa klo 19.00.