Kärpät avasi liigakauden voitolla
Julkaistu: 16.09.2017 00.00

Naisten Liiga alkoi tänään Tampereella Tesoman jäähallissa avausturnauksen merkeissä, mihin kaikki naisten liigajoukkueet olivat kokoontuneet. Kärpät kohtasi ensimmäisessä liigaottelussa viime kauden finaalivastustaja Blues Espoon.

Kärpät aloitti ottelun vahvasti. Kärpät hallitsi peliä, riisti kiekkoja ja sai luotua hyviä maalintekotilanteita. Kiekko pomppi monesti lähellä maaliviivaa, mutta Kärpät ei saanut kiekkoa maaliin. Blues aloitti maalinteon kahdeksannella minuutilla ja siirtyi johtoon 1-0 Nikola Gapova maalilla. Kärpät tuli tasoihin 1-1 erän lopussa hienolla maalilla, kun Niina Mäkinen syötti Isa Rahuselle ja Rahunen veti suoraan syötöstä kiekon Blues-maaliin. Toinen erä meni samalla kaavalla. Kärpät painosti ja loi maalintekotilanteita, mutta Blues sai kiekon maaliin toisen erän alussa. Erätauolle mentiin Bluesin johtaessa 2-1.

Saila Saari Bluesin maalilla (Kuvat Sirpa Pöyhönen)

Kolmanteen erään Kärpät jatkoi samalla höyryllä ja tasoitusmaali syntyi heti kolmannen erän alussa. Reetta Lindholmin viivaveto lirui Blues-maaliin ja peli tasan 2-2. Kärpät sai pyöritettyä hyvin ylivoimaa ottelussa ja se tuotti tulosta. Saija Tarkki voitti aloituksen ja Niina Koukkula veti kiekon suoraan aloituksesta maaliin. Kärpät siirtyi johtoon 2-3. Kolmannen erän lopussa Blues sortui jäähyilyyn ja Kärpät pelasi järkevästi. Summeri soi ja Kärpät nappasi hienolla voitolla kolmepistettä liiga-avauksesta.

Huomenna Kärpät kohtaa Tesomalla viime kauden pronssimitalistit KalPa. Ottelu alkaa klo 11.00.