Tuomas Tarkki Kärppien naisten liigajoukkueen maalivahtivalmentajaksi
Julkaistu: 17.08.2017 00.00

Tuomas Tarkki Kärppien naisten liigajoukkueen maalivahtivalmentajaksi

Tuomas Tarkki liittyy Kärppien valmennustiimiin

Keskiviikkona 13.8. omalla Instagram-tilillä peliuran lopettamispäätöksestä kertonut Tuomas Tarkki liittyy Kärppien Naisten joukkueeseen maalivahtivalmentajaksi. "Olin tuossa puhunut, että voisin mennä poikani Mariuksen kiekkokouluun. Vaimo Saija sitten sanoi, että heillä ei muuten ole maalivahtivalmentajaa. Alkoi tuntua fiksulta ratkaisulta. Tässä on nähnyt maailmaa, erilaisia jääkiekkokulttuureja, olisi tyhmää, jos tätä kertynyttä tietoa ei jakaisi muille pelaajille." kertoo Tarkki päätöksen teostaan.

Tarkki ei tule naisten jääkiekkomaailmaan ihan puskista. Luonnollisesti pelejä on tullut seurattua vaimon Saija Tarkin kautta: "Olen nähnyt kaikkien Kärppien naisten joukkueen maalivahtien
pelaavan ja tiedän, että ovat hyviä. Pääsen aika korkealta tasolta aloittamaan. Oman peliuran kokemuksia pystyn heille jakamaan. Kärppien naisten päävalmentaja Mira Kuisma on myös tuttu jo siltä ajalta, kun hän itse pelasi. Muistan mm. 2010 Vancouverin olympialaisissa pelanneen Kuisman hyvänä maalivahtina."

Tarkilla ei ole vielä naisten valmentamisesta kokemusta, mutta mielenkiinnolla mukaan ollaan tulossa: "Naisten valmennuksesta ei oikeastaan vielä ole kokemusta, vaikka olen nyt kymmenen vuotta elänyt naisjääkiekkoilijan kanssa. Saijan suusta kuultuna ei ehkä ihan helpointa mahdollista hommaa ole. Varmasti on erilaista kuin miesten tai pokien valmentaminen. Ei minulla ole odotuksia tai ennakkoluuloja. Eiköhän kaikesta selvitä. Toistaiseksi olen kaikkien kanssa tullut toimeen."

Päävalmentaja Mira Kuisman kanssa Tarkki on ennenkin jääkiekosta puhunut: "Tullaan varmasti toimeen valmennustiimin kanssa ja pystytään keskustelemaan asioista samalla taajuudella. Tämä on vähän kuin menisi uuteen joukkueeseen. Viime vuosina ulkomailla pelatessa uuteen joukkueeseen meneminen on tuttu tilanne sinänsä. Siinä saa kerralla parikymmentä uutta kaveria. Luotan, että kärppänaisissa homma toimii aika lailla samalla tavalla".

Kuisma ottaa mielellään kokeneen maalivahdin tiimiin: "Todella hieno saada noin kokenut pelaaja mukaan joukkueeseen. Uskon, että Tuomas pystyy auttamaan meidän maalivahteja kohti omia tavoitteitaan. Valmennustiimiin Tuomaksen mukaan tulo tuo varmasti uusia näkemyksiä ja kokemusta, koska hänellä itsellään on niin pitkä ja menestyksekäs pelaajaura takana. Tiedän myös, että Tuomas ymmärtää pelistä paljon ja odotan, että pääsemme keskustelemaan vielä enemmän. Innolla odotan tulevaa ja tällä erää meidän valmennustiimi on nyt kasassa. Pääsemme valmistautumaan rauhassa kohti kauden avausta".

:"Viime kevään finaalit olivat kyllä hienoa mainosta naiskiekolle, jos paikalla oli niin tulee varmasti uudestaankin ja jos ei ollut paikalla kannattaa tulla katsomaan", kehaisee Tarkki haastattelun päätteeksi.

Maalivahtivalmennuksen lisäksi Tarkki auttaa joukkuetta johtoryhmän yhtenä jäsenenä mainosmyynnissä ja markkinoinnissa: "Mielenkiintoista nähdä taustaryhmän puolelta, miten pyöritetään kansallisen tason huippujoukkueen toimintaa. Olen toki nähnyt Saijan isän Eero Sirviön toimintaa naisten joukkueen managerina, mutta ensimmäinen johtoryhmän palaveri avasi silmiä, kuinka paljon on tehtävää ja organisoitavaa joukkueen toiminnan pyöttäminen vaatii".

Tarkki pääsi heti tosi toimiin torstain harjoituksissa Kärppien maalivahtikolmikon Susanna Airaksisen, Anni Keisalan ja Johanna Oksmanin kanssa. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Kärppien valmennustiimi: kaudella 2017-2018

Päävalmentaja Mira Kuisma

Apuvalmentajat Joona Kangas ja Hanna-Riikka Karjalainen

Maalivahtivalmentaja Tuomas Tarkki

Fysiikkavalmentaja Viola Kaukonen

Fysioterapeutti Jenny Uusimaa

Henkinen valmentaja Marjo Mäyrä


Seuran uusimmat