Kärppien Naiset juhlivat 70-vuotiasta Oulun Kärppiä
Julkaistu: 24.01.2016 00.00

Kärppien Naisten joukkue järjesti Kärppien 70-vuotisen taipaleen kunniaksi juhlatapahtuman. Tapahtuma alkoi näytösottelulla "Vanhat Kärpät" vs Kärpät Akatemia. "Vanhojen Kärppien" -joukkue koostui Kärppien naisten historian aikana pelanneista pelaajista. Osa pelaajista mm. Satu Salonpää, Minna Utriainen ja Johanna Klemetti os Hirvinen, pelasivat ensimmäisessä Kärppien naisten joukkueessa, joka perustettiin vuonna 1990. Mukana oli myös Olympia- ja MM-mitalisteja: Satu Huotari, Päivi Salo, Mari Pälvilä, Anne Helin, Henna Savikuja ja Satu Hoikkala. Joukkueessa pelasi myös Niina Sirén, joka edusti ensimmäisenä Kärppiä arvokisoissa vuonna 1995 (EM-kulta). "Vanhojen Kärppien" valmennuksesta löytyivät Suomen Mestaruuteen 2012 Kärpät luotsannut Seppo Karjalainen, joukkueen ensimmäinen valmentaja Kari Ikonen ja pitkä työn Kärpissä tehnyt Pasi Sorvisto. Kärpät Akatemia joukkueessa riittää nuoruuden intoa ja myös kokemusta. Akatemia joukkue on aloittanut toimintansa syksyllä ja toimii yhtenä osana tyttö- ja naiskiekkopolkua Oulun alueella.

Ottelun toisena tuomarina toimi Ulla Sipilä, joka pelasi Kärpissä maalivahtina vuosina 1995-2000. Tämän jälkeen Sipilä on toiminut erotuomarina ja vihelsi mm. Vancouverin Olympialaisissa 2010. (Kuva: Sirpa Pöyhönen)

Näytösottelussa oli mahtava fiilis. Entiset kärppäpelaajat nauttivat yhdessä olosta ja näki, että jokaisella on edelleen se palanen kärppää sydämmessä. Ottelu oli tasainen. Vanhat Kärpät aloittivat maalin teon Pia Pesosen maalilla. Akatemia tuli tasoihin Anniina Kylmäahon maalilla. Anne Helin taituroi Vanhat Kärpät johtoon 2-1 ja loppulukemat 3-1 viimeisteli nykyinen naisten joukkueen henkinen valmentaja Marjo Mäyrä.

Vanhojen Kärppien maalilla tänään pelasivat Sari Pipinen (Kärpät 2001-2004) ja Sari Kallioinen (Kärpät 2001-2005) (Kuva: Sirpa Pöyhönen)

"Vanhat Kärpät" ja Kärpät Akatemia yhteiskuvassa ottelun jälkeen.(Kuva Sirpa Pöyhönen)

Jäähallissa oli mukavaa toimintaa lapsille mm. pomppulinna, ongintaa, lämytutka ym. Tapahtuma keräsi yhteensä 302 katsojaa. Tapahtuman puolet kaikista tuotoista lahjoitetaan Kärppien seuraavassa kotipelissä la 6.2. Kärpät-HPK IceHearts Oulun alueen joukkueelle.

Näytösottelua seurasi virallinen juhlaottelu

Näytösottelun jälkeen pelattiin virallinen naisten juhlaottelu Kärpät vs. Blues. Blues oli vienyt kaikki joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset nimiinsä. Kärpät pelasi ensimmäisen erän kauden 1997-1998 retropaidoilla. Kärpät sai mahtavan buustin heti ensimmäiseen erään ja kotijoukkue meni ylivoimalla johtoon 1-0 Krista Rahusen ohjausmaalilla. Erän lopussa Jenni Maamäki siirsi Kärpät jo 2-0 johtoon hienolla taistelumaalilla.

2-0 Jenni Maamäki ja retropaidat (Kuva: Sirpa Pöyhönen)

Erä tauolla Kärppien kopissa tapahtui jotain. Liekkö syy ollut paitojen vaihto, mutta Blues puski itsensä 2-3 johtoasemaan toisessa erässä. Kärpät kuitenkin nollasi toisen erän loistavasti ja tuli uudella ilmeellä kaukaloon. Vaikka Blues lisäsi johdon jo 2-4 kolmannen erän alussa, ei Kärpät ollut moksiskaan. Nelli Salomäki kavensi 3-4 suoraan Niina Mäkisen syötöstä ajassa 47:13. Ottelu oli tänään juhlatapahtuman kunniaksi yleisöystävällinen. Blues karkasi taas kahden maalin karkumatkalle ylivoimalla, mutta hetkeä myöhemmin Saija Tarkki kavensi ottelun 4-5.

Saija Tarkin kavennus 4-5 (Kuva: Sirpa Pöyhönen)

Kärppien ylivoima oli tänään todella tehokas. Kärpät pääsi ylivoimalle viisi minuuttia ennen peliajan päättymistä ja suoraan aloituksesta hiukan Bluesin avustuksella kiekko löysi tiensä maaliin ja Kärpät tasoitti pelin 5-5. Maalintekijäksi merkattiin Jasmin Hulanmäki. Ottelu venyi jatkoajalle. Kun jatkoaikaa oli pelattu puolitoista minuuttia Kärpät sai 3 vs 2 hyökkäyksen. Laura Lehtikangas ampui kiekon maalille ja Suvi Käyhkö pisti riparit sisään. Kärpät voitti juhlaottelun hienon yleisön edessä lopulta lukemin 6-5.

Suvi Käyhkö ratkaisi Kärpille kaksi pistettä ajassa 61:36 (Kuva: Sirpa Pöyhönen)

Kiitoksia kaikille tapahtumaan osallistujille niin järjestäjille kuin yleisölle! Teitte ikimuistoisen tapahtuman!

Kärppien ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna vieraissa Ilvestä ja Kuortanetta vastaan.