Kärppänä Raksilassa - Viola Kaukonen
Julkaistu: 13.03.2018 00.00

Kärppänä Raksilassa - Viola Kaukonen

Nimi: Viola Kaukonen
Vuosimalli: 1988
Tehtävä joukkueessa: Kärpät Naiset liigajoukkueen fysiikka-, ja mentaalivalmentaja

Kuka olet, mistä tulet, ja mitä teet "siviilissä"?
- Vierumäeltä Ouluun muuttanut ammattivalmennusta opiskeleva sunshine :D
Suoritan viimeistä amk-opiskeluvuottani työharjoittelun parissa Oulun Kärpät 46ry:ssä. Koulutusohjelmani on painottunut jääkiekkovalmennukseen ja kaksi edellistä vuotta olen viettänyt Vierumäen Urheiluopistolla, alunperin olen lähtöisin Järvenpäästä. Siviilissä urheilen, matkustelen ja nautin elämästä.

Miten tulit Kärppiin, kärppähistoriasi ja mitä teet Kärpissä nyt?
- Aloitin työharjoitteluni elokuun 2017 alussa ja suurinosa ajastani menee naisten liigajoukkueen parissa. Kerran viikossa ohjaan myös seuran jumppakerhoa Oulun Superparkissa ja myöhemmin keväällä olen mukana seuran järjestämissä tapahtumissa. Aikaisempaa Kärppähistoriaa minulla ei ole, mutta seura on yllättänyt minut enemmän kuin positiivisesti! Hyvä tekemisen meininki ja laadukas juniori-, ja naiskiekkotoiminta takaavat mahdollisuudet harrastaa, tai kehittyä kiekkoammattilaiseksi asti.

Mitä urheilulajeja olet harrastanut?
- Kilpavoimistelua telinevoimistelusta team gymiin, ja viimeisimpänä kilpaillut kiteboardingissa, eli suomalaisittain leijasurffauksessa.

Ensimmäinen muisto omasta luistelusta ja luistimista, miten ja missä se tapahtui?
- Kävin juniorina koululiikunnan lisäksi ulkojäillä isoveljen kanssa, mutta ekaa kertaa laitoin hokkarit jalkaan vasta Vierumäellä. Aikaisempaa jääkiekkotaustaa minulla ei ole. Vierumäellä opiskeluihini kuuluivat jääharjoitukset pari kertaa viikossa, jossa jääkiekkotaustaiset opiskelukaverini pitivät vuorollaan erilaisiin jääharjoitteisiin keskittyviä valmennusklinikoita opettajiemme johdolla. Itse en tietenkään voinut osallistua suurimpaanosaan harjoituksista, mutta kuuntelin teoriat ja hyödynsin harjoituksissa tyhjät jääalueet omaan harjoitteluuni. Itsensä kehittäminen on mielekästä omasta tasosta riippumatta. Jääharjoituksissa opettajinamme toimivat muunmuassa ansioituneet jääkiekkovalmentajat Kari Savolainen ja Pasi Mustonen ja seurasin mielelläni heidän, sekä muiden opettajien ja opiskelijoiden näkemyksiä jääharjoitusten sisällöistä ja pelaajien kehittämisestä. Ei puuttunut ainakaan omista jää-, tai luistelutreeneistä valmentajia! Kiitos opiskelijakollegat ja opettajat kannustuksesta! :)

Haastavin/kovin paikka/tilanne mihin olet joutunut jääkiekon parissa?
- Olin kouluaikana Suomen Jääkiekkoliitolla harjoittelijana mukana järjestämässä U20 harjoitusmaaotteluita Hämeenlinnassa ja Lahdessa, toimien tapahtumakoordinaattorina. Valtavasti huomioitavia asioita ja hektinen työtahti. Kuitenkin yksi parhaita ja haastavimpia kokemuksia jääkiekon parissa. Tämähän oli se vuosi kun Nuorten Leijonien joukkue voitti MM-kultaa!

Paras muisto omalta ajalta Kärpissä?
- Parasta on joukkueessa työskentely ja arjen jakaminen joukkueen kanssa. Kiitos Kärpät Naiset!

Mitä sanot tämän päivän kiekkojunioreille terveisiä?
- Harjoittele paljon, kuuntele ja kunnioita omaa kehoa kun meillä vain yksi sellainen on, ja muista että periksiantamattomuus palkitaan! Ja muista myös nauttia!

Entä terveiset junioreiden vanhemmille?
- Kannustakaa ja tukekaa junioreita urheilullisen elämäntavan opettelussa.

Mukavaa kevään odotusta kaikille ja tervetuloa meidän lauantaina alkaviin Playoff peleihin! :)

Seuran uusimmat